AEK: Οι σταθερές του Αλμέιδα για το 2/2 μέχρι το τέλος του 2023

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για ένα κρίσιμο photo finish για το 2023 κόντρα σε Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό, οι απουσίες είναι πολλές και ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να στηριχθεί σε μία πεντάδα ποδοσφαιριστών που θα κρίνει πολλά.

Μετά από την ήττα από τον Άγιαξ και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ΑΕΚ επιστρέφει στην Ελλάδα, δίνοντας δύο κρίσιμα παιχνίδια μέχρι το τέλος του έτους.

Η «Ένωση» θέλει ιδανικά να κάνει το 2/2 μέχρι το τέλος του 2023, ξεκινώντας από αύριο (18/12) κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και στη συνέχεια κόντρα στον Πανσερραϊκό και πάλι εκτός έδρας.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα έχει στη διάθεσή του παίκτες κλειδιά για τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του έτους, ενώ παράλληλα, ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν (Γιόνσον) δεν είναι ακόμη στο 100%.

Σα να μην έφταναν αυτά, η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα της «Ένωσης», καθώς εκτός μάχης τέθηκαν τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές.

Οι επιστροφές των Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς σίγουρα είναι σημαντικές και αμφότεροι μπαίνουν σε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών στους οποίους θέλει να στηριχθεί ο Αλμέιδα για το photo finish.

Μετά και τα τελευταία δεδομένα λοιπόν, οι εξής πέντε παίκτες καλούνται να βγουν μπροστά για τα δύο τελευταία ματς της σεζόν.

Ντάμιαν Σιμάνσκι

Ο βιονικός Πολωνός, είναι η κολώνα στη μεσαία γραμμή για τον Ματίας Αλμέιδα και ένας πολύ κομβικός ποδοσφαιριστής για τη λειτουργία της ΑΕΚ. Ο 28χρονος μέσος αποτελεί σημαντικό γρανάζι στον άξονα της «Ένωσης» και την βαλβίδα ασφαλείας για τα μετόπισθεν, αφού με τα τρεξίματα και την ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο, γίνεται ο κυματοθραύστης, πριν από την άμυνα των «κιτρινόμαυρων».

Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου ήταν από τους πιο πολύτιμους του Αλμέιδα και στα ελάχιστα ματς που έλειψε, φάνηκε η απουσία του.

Νίκλας Ελίασον

Ο 28χρονος ακραίος, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα, έχει γίνει το στήριγμα για την επίθεση της ΑΕΚ και ένας παίκτης που δίνει πλάτος στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων».

Μάλιστα η συνεισφορά του φαίνεται και στα νούμερα, αφού μετρά 2 τέρματα και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας δώσει πολύτιμες λύσεις με προσωπικές ενέργειες αλλά και το φαρμακερό αριστερό του πόδι.

Ο Σουηδός δημιουργεί συνεχώς για τους συμπαίκτες του, ενώ αποτελεί απειλή για κάθε άμυνα, με τον Αλμέιδα να τον εκμεταλλεύεται στο έπακρο, κάτι που θέλει να κάνει και στα δύο εναπομείναντα ματς.

Στίβεν Τσούμπερ

Ένα ακόμη πολυεργαλείο για τον Ματίας Αλμέιδα, ένα παίκτης που σε κάθε ματς θα δώσει πολλά και θα κάνει ότι του ζητηθεί από τον 49χρονο τεχνικό. Ο Τσούμπερ έχει δώσει βοήθειες στα άκρα, πίσω από τον επιθετικό σε πιο δημιουργικό ρόλο αλλά και ως καθαρός φορ, στα ματς που χρειάστηκε.

Μάλιστα ο Τσούμπερ, ήταν αυτός που αγωνιζόμενος στην κορυφή με τον ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε τη νίκη και ένα πολύτιμο τρίποντο στους Ζωσιμάδες, με την ΑΕΚ να περνά με 1-0 από μία δύσκολη έδρα.

Ο Αλμέιδα έχει ανάγκη τον καλό Τσούμπερ, ειδικά τώρα που μεσοεπιθετικά έχει αρκετές απουσίες.

Λιβάι Γκαρσία

Ο 25χρονος φορ έχει ταλαιπωρηθεί όλη τη χρονιά από τραυματισμούς, ουσιαστικά ο Αλμέιδα τον έχει δει να παίζει ελάχιστα, όμως τώρα που η ΑΕΚ έχασε τους Αραούχο και Πόνσε, αυτός είναι που θα πρέπει να βγει μπροστά.

Η «Ένωση», που δεδομένα τη φετινή σεζόν έχει πρόβλημα στο γκολ, χρειάζεται τα τέρματα και τις πληθωρικές εμφανίσεις του Γκαρσία, που επέστρεψε και μάλιστα βρήκε και γκολ κόντρα στον Άγιαξ.

Ο Αλμέιδα λοιπόν περιμένει από τον Γκαρσία να αναλάβει δράση και να φέρει εις πέρας την αποστολή των «κιτρινόμαυρων», που δεν είναι άλλη από το 2/2 ως το τέλος της χρονιάς.

Πέτρος Μάνταλος

Ο Μάνταλος της φετινής σεζόν, είναι από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αλλά και του Αλμέιδα. Ο 32χρονος που πρόσφατα ανανέωσε και το συμβόλαιό του με την «Ένωση», έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής το τελευταίο διάστημα, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του.

Μέχρι στιγμής μετρά 5 ασίστ, ενώ είναι ο κύριος δημιουργός του Αλμέιδα με πάσες κλειδιά στην αντίπαλη περιοχή. Ο Μάνταλος έχει την μοναδική ικανότητα να βλέπει αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι και αυτό για μία ομάδα που απέναντι σε κλειστές άμυνες δυσκολεύεται να βρει καθαρές φάσεις αλλά και το γκολ κάνει ακόμη πιο κομβική την παρουσία του.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News