ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Κόμματα έχω αλλάξει, αλλά τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζω»

Ο «ερυθρόλευκος» Μίκης Θεοδωράκης είχε μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο, όπως μεγάλη αγάπη είχε και για τον Ολυμπιακό.

Ένας μεγάλος συνθέτης και στιχουργός έφυγε από τη ζωή, ο λόγος για τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, έχοντας βέβαια ζήσει μια γεμάτη ζωή. Γεμάτη τόσο από πολιτικής άποψης όσα και σε καθαρά σε ανθρώπινο επίπεδο, τι γινόταν όμως στον αθλητικό κόσμο του Μίκη;

Ο Θεοδωράκης λοιπόν φέρεται να ήταν Ολυμπιακός, όπως είχε αποκαλύψει και σε μια εκδήλωση το 2003, φέρεται να είχε πει: «Δέκα χρονών παιδάκι, το 1935, στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς όπου ζούσα τότε, είδα στην εφημερίδα φωτογραφία του Ολυμπιακού με τους πέντε αδελφούς Ανδριανόπουλους και τους Βάζο, Συμεωνίδη και άλλους, που φορούσαν την κόκκινη φανέλα. Από τότε έγινα Ολυμπιακός». Ενώ ακόμα φέρεται να είχε δηλώσει πως: «Έχω παρατηρήσει ότι όλα μπορείς να τα αλλάξεις. Και κόμματα έχω αλλάξει και πολλά έχω αλλάξει και με κατηγορούν γι’ αυτό. Αλλά τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζω. Εδώ μένω πιστός, δεν θα αλλάξω ποτέ.»

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, σε συνέντευξη του σε αθλητική εφημερίδα, αρκετά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου του 1960 είχε πει πως: «Λατρεύω τον Ολυμπιακό από τα παιδικά μου χρόνια» ενώ συνέχισε λέγοντας: «Θαύμαζα τον Γιάννη Βάζο και όταν, τελευταία, συναντηθήκαμε σε μια ταβέρνα της Κοκκινιάς, ρίγησα από συγκίνηση. Έπαιζα και εγώ ποδόσφαιρο, στον… Ολυμπιακό Αργοστολίου – Ο Μάρτον Μπούκοβι θα δημιουργήσει έναν θαυμάσιο Ολυμπιακό, αντάξιο της ιστορίας του».

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως ο Ολυμπιακός, στη Φιέστα του 42ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, το 2015, είχε κάνει ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη.

 Η αγάπη του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, δεν έμενε μόνο στο ποδόσφαιρο. Την τιμητική τους είχαν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς σε αυτούς της Βαρκελώνης είχε μια από τις τελευταίες του συνθέσεις, όταν και δημιούργησε το «Song of Praise, Ode to Zeus».

 

Ενώ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα και στην τελετή λήξης τους, είχε την τιμητική του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News