ΓΚΑΡΕΘ ΣΑΟΥΘΓΚΕΪΤ: «Όλοι ξέρουν τι πρεσβεύουμε ως ομάδα και αυτά που έγιναν σήμερα είναι εντελώς απαράδεκτα»

Παράπονα για όσα έγιναν από τους οπαδούς τους Ουγγαρίας στον αγώνα τους με την Αγγλία, είχε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Αγγλία πήρε τη νίκη απέναντι στην Ουγγαρία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου του Κατάρ κερδίζοντας με 4-0, κάνοντας τους Ούγγρους να δείξουν για μια ακόμη φορά το… πραγματικό τους πρόσωπο.

Από την αρχή του αγώνα, όταν ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και η ομάδα του γονάτισαν στον αγωνιστικό χώρο ξεκίνησαν οι πρώτες αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών. Η εχθρική ατμόσφαιρα συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ κλιμακώθηκε στο 55 όταν ο Στέρλινγκ έκανε το 0-1 και στους πανηγυρισμούς του δέχθηκε «επίθεση» από πλαστικά ποτήρια, ενώ και στο 0-3 του Χάρι Μαγκουάιρ έγινε ρίψη φωτοβολίδας.

Για όλα αυτά μίλησε μετά τον αγώνα ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ:

«Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς έχει γίνει, καθώς δεν είχαμε καθαρή εικόνα από τον πάγκο. Όμως ακούγεται να έχουν γίνει αρκετά περιστατικά.

Όλοι γνωρίζουν τι πρεσβεύουμε ως ομάδα και όσα έγιναν εδώ είναι απαράδεκτα. Όλα έχουν γίνει γνωστά και στην UEFA και πλέον περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δεν υπάρχουν πολλά που να μπορούν αυτοί οι παίκτες – όλο το προπονητικό τμήμα, να κάνουμε για να πολεμήσουμε τον ρατσισμό. Προσπαθούμε να επωμιστούμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης και αυτό θα πρέπει να κάνουν κι άλλοι άνθρωποι, κάνοντας αυτό που είναι σωστό ώστε να κάνουμε κάποια πρόοδο.

Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τους παίκτες μου (γι’ αυτά) διότι δεν τα γνώριζα όσα είμασταν στα αποδυτήρια. Ξέρω όμως πως ο επικεφαλής ασφαλείας μας, έχει μιλήσει μαζί τους και έχει πάρει τις “θέσεις” τους. Θα το αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει και με τα κατάλληλα μέσα.

Δεν νομίζω πως οι ποδοσφαιριστές μας μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω, απ’ όσα έχουν κάνει τα τελευταία 2-3 χρόνια για να περάσουν τα σωστά μηνύματα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News