ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ: «Είμαι ο Μουρτάζα, σώστε με από τους Ταλιμπάν»

Το 10χρονο σήμερα αγοράκι, που έγινε γνωστό από τη φωτογραφία με τη πλαστική σακούλα, που είχε μετατρέψει σε φανέλα του Αργεντινού, κάνει έκκληση για βοήθεια, όντας εγκλωβισμένο στην Καμπούλ.

Το  2016, η φωτογραφία ενός μικρού παιδιού από το Αφγανιστάν, που είχε μετατρέψει μία πλαστική σακούλα σε φανέλα του Μέσι, είχε συγκινήσει ολόκληρο τον κόσμο. Ο Αργεντινός σταρ φυσικά ενημερώθηκε για αυτό και προσκάλεσε τον τότε 5χρονο Μουρτάζα Αχμάντι, σε φιλικό αγώνα της τότε ομάδας του, της Μπαρτσελόνα, στο Κατάρ.

 

 

Ο μικρός ήταν κολλημένος επάνω του και απολάμβανε το δώρο του Λιονέλ Μέσι. Μία κανονική φανέλα, με το νούμερο «10» και μία προσωπική αφιέρωση.  

 

Σήμερα, το αγόρι είναι πια 10 ετών και ζει μαζί με την οικογένειά του στην Καμπούλ, ζώντας κι αυτό εφιαλτικές ώρες, μετά την κατάληψη των Ταλιμπάν.

«Είμαι εγκλωβισμένος στο σπίτι και δεν μπορώ να βγω έξω γιατί φοβάμαι πολύ τους Ταλιμπάν. Σας παρακαλώ σώστε με από αυτήν την κατάσταση. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και να το κάνω ήρεμα και ειρηνικά. Μερικές φορές τη νύχτα βλέπω εφιάλτες ότι έρχονται οι Ταλιμπάν, χτυπούν την πόρτα και ουρλιάζουν», είναι το μήνυμά του, με το οποίο κάνει έκκληση για βοήθεια στους ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο και στον ίδιο τον Λιονέλ Μέσι. 

Η οικογένεια του Μουρτάζα ανήκει στους «hazara», μια σιιτική μουσουλμανική μειονότητα που εδώ και αρκετά χρόνια έχει υποστεί επιθέσεις όχι μόνο από τους Ταλιμπάν, αλλά και από το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα. Το αγόρι πριν λίγο καιρό, διέφυγε από την πόλη όπου ζούσε με την οικογένειά του, στην επαρχία Γκάζνι. Προς το παρόν, παραμένουν προστατευμένοι σε ένα διαμέρισμα στην Καμπούλ και ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα, αλλά χρειάζονται βοήθεια.

  

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News