ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:  Οι λόγοι του «όχι» για την Παιανία

Ο «καπετάνιος» αρνήθηκε το αίτημα της ΠΑΕ να παραχωρήσεις τις εγκαταστάσεις για τον Παναθηναϊκό Β’ και το Sportday.gr εξηγεί το γιατί.

Η ίδρυση του Παναθηναϊκού Β’ λύνει σημαντικά προβλήματα αναφορικά με την αξιοποίηση των νεαρών παικτών και την αποφυγή ατελέσφορων δανεισμών, αλλά δημιουργεί νέες ανάγκες, κυρίως σε ότι αφορά τις υποδομές. Διότι η ομάδα του Γιάννη Βονόρτα χρειάζεται γήπεδο για να προπονείται και να αγωνίζεται.

Για τις επίσημες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού Β’ η λύση έχει βρεθεί με το γήπεδο της Καλλιθέας «Ελ Πάσο». Όμως, για τις προπονήσεις δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος, αφού η σκέψη της ΠΑΕ για τις εγκαταστάσεις της Παιανίας «ναυάγησε» εξαιτίας της άρνησης του Γιώργου Βαρδινογιάννη, ιδιοκτήτη του συγκροτήματος, να επιτρέψει τη χρήση από τον Παναθηναϊκό Β’.

Ο «καπετάνιος» έχει παραχωρήσει το αθλητικό κέντρο για την ακαδημία και έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί οποιαδήποτε σχέση με την επαγγελματική ομάδα. Ο ιστορικός πρόεδρος του «τριφυλλιού» έκρινε ότι ο Παναθηναϊκός Β’ είναι συνέχεια του επαγγελματικού τμήματος, αφού δεν αποτελείται από ερασιτέχνες ή νεαρούς.

Για αυτό και αρνήθηκε την πρόταση της ΠΑΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι η σύμβαση δεν θα τροποποιηθεί. Μία άρνηση που μπερδεύει τη διοίκηση, αφού πρέπει να εξετάσει άλλες επιλογές που δεν είναι και πολλές.

Όμως, γιατί ο «καπετάνιος» είναι ανένδοτος; Επειδή δεν θέλει να αφήσει την παραμικρή… χαραμάδα ότι αλλάζει την απόφαση του να μην έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό. Αυτό το κεφάλαιο της ζωής του Γιώργου Βαρδινογιάννη έκλεισε οριστικά και δεν επιθυμεί παρερμηνείες. Γιατί οι καλά γνωρίζοντες, αντιλαμβάνονται πως αν ο Παναθηναϊκός Β’ εγκατασταθεί στην Παιανία, τότε οι ψίθυροι ότι ο Βαρδινογιάννης βρίσκεται πίσω από τον Αλαφούζο, θα δυναμώσουν. Ασχέτως εάν η φημολογία δεν έχει το παραμικρό ψήγμα αλήθειας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News