Παρασκήνιο: Στο «αέρα» η βαθμολογία της Super League λόγω των στημένων αγώνων

Αλέξης Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε τη βούληση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την επιβολή της νομιμότητας. Γράφει ο «τρελός του χωριού».

Το άκουσα κάπου και το υιοθέτησα! Ερχεται καταιγίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να υποδυθώ τον Γιάννη Καλλιάνο, θα σας ενημερώσω ότι ακραία δικαστικά φαινόμενα θα πλήξουν το Πάρκο Γουδή, το Μαρούσι και κατ’ επέκταση το κέντρο της Αθήνας, εκεί μεταξύ Ομονοίας και Εξαρχείων.

Το είπε ξεκάθαρα ο Κούγιας κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας απ’ τη Σούπερ Λίγκα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Οικονόμου. «Αν δεν ασκηθούν διώξεις για τα στημένα, πριν απ’ την επικύρωση της βαθμολογίας, δεν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα». Επί της ουσίας, ο φίλος μου ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε τη βούληση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την επιβολή της νομιμότητας.

Το είχε πει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ότι θα τους τάραζε στη νομιμότητα και τώρα με τον Κούγια γίνεται πράξη η αναζήτηση κάθε νομικής δυνατότητας για προσβολή όλων όσα διαμορφώνονται από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Κι εκεί ακριβώς εστιάζει η επιχειρηματολογία του δικηγόρου, ο οποίος ξέρει ότι πίσω από κάθε νόμο ή, κανονισμό μπορεί να βρει το «παράθυρο» για να διεκδικήσει όσα εκτιμά ότι δικαιούται. Κι εδώ ο Κούγιας ξέρει ότι ο Ολυμπιακός δικαιούται πολλά, διότι η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία θα αποκαλυφθεί μέσα απ’ τις διώξεις για τα στημένα.

Πώς, λοιπόν, θα μετρήσουν ως πεπραγμένα τα οφέλη που αποκόμισαν όσοι έφτιαξαν ή, έστω στήριξαν την εγκληματική οργάνωση; Για να σας το κάνω πενηνταράκια. Πάει μέσα και ο κλεπταδόχος όταν αγοράζει κλοπιμαία εν αγνοία του; Πάει! Εδώ, βέβαια, ούτε άγνοια υπάρχει. Αντίθετα, υπάρχει πλήρης επίγνωση όσων πράττουν οι παραφυάδες της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News