Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Στον τελικό η Νιγηρία του... σκόρερ Έκονγκ
Με τον Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ του ΠΑΟΚ να ευστοχεί δύο φορές από την άσπρη βούλα, η Νιγηρία επικράτησε 4-2 της Νότιας Αφρικής στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.
Ο αρχηγός της εθνικής Νιγηρίας άνοιξε το σκορ με πέναλτι στην κανονική διάρκεια στο 67′ (το κέρδισε ο Όσιμεν), προτού η Νότια Αφρική απαντήσει με το ίδιο νόμισμα στο 90′ (σκόρερ ο Μοκοένα).
Το 1-1 σήμαινε παράταση, η οποία δεν ανέδειξε νικητή, επομένως οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία.
Ο Τροστ-Εκονγκ ανέλαβε την τέταρτη εκτέλεση και έγραψε το 3-1, λίγο πριν διαμορφωθεί το 4-2 που έφερε τη Νιγηρία στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.
Αντίπαλος θα είναι είτε η οικοδέσποινα Ακτή Ελεφαντοστού είτε η Δημοκρατία του Κονγκό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-0: «4Χ4» με Περέιρα... δημιουργό και εκτελεστή!
- Μεντιλίμπαρ: «Εχετε την εντύπωση ότι όποιος δε βάζει γκολ δεν παίζει, ενώ δεν ισχύει αυτό»
- ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Ορίστηκε η προσωρινή διοίκηση
- League Phase Κυπέλλου Ελλάδος: Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της Τετάρτης και τα κριτήρια της ισοβαθμίας
- Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Παναθηναϊκό Στάδιο η παράδοση στην Επιτροπή «Μιλάνο-Κόρτινα 2026»
