Ολυμπιακός: Τα έσοδα από την ευρωπαϊκή πορεία

Ολυμπιακός: Τα έσοδα από την ευρωπαϊκή πορεία

Ο Ολυμπιακός προχωράει στην Ευρώπη μετά και την πρόκριση απέναντι στην Φερεντσβάρος μεγαλώνοντας τον αριθμό των εσόδων του από αυτή την πορεία.

Ο Ολυμπιακός πέταξε έξω την Φερεντσβάρος και βρίσκεται στους «16» του Europa Conference League.

Η ευρωπαϊκή πορεία συνεχίζεται και με βάση την εικόνα που έχει ο Ολυμπιακός κάτω από τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπορεί να ονειρεύεται. Βρίσκεται στους «16» του Europa Conference League και σήμερα θα μάθει τον αντίπαλο του.

Φυσικά έχει κι έσοδα από αυτή την ευρωπαϊκή του πορεία. Η πρόκριση απέναντι στην Φερεντσβάρος θα αποφέρει 600.000 ευρώ.

Αν οι ερυθρόλευκοι προχωρήσουν στα προημιτελικά θα κερδίσουν επιπλέον 1 εκατ. ευρώ, στα ημιτελικά 2 εκατ. ευρώ. Η συμμετοχή στον τελικό δίνει 3 εκατ. ευρώ και η κατάκτησή του επιπλέον 2 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός έχει πάρει 100.000 ευρώ αυτομάτως από την παρουσία του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και επίσης αυτομάτως 3.630.000 για τη συμμετοχή στους ομίλους.

Στο γκρουπ οι δύο νίκες επί της Γουέστ Χαμ και Μπάτσκα Τόπολα και η ισοπαλία με τους Σέρβους απέφεραν 1.470.000 ευρώ και η συμμετοχή στα playoffs και στους «16» του Conference League 600.000 και 300.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στα έσοδα προστίθενται και 3.432.000 ευρώ από τη δεκαετή παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που ήταν η έβδομη καλύτερη μεταξύ των 32 ομάδων της φάσης των ομίλων, με συνέπεια να εισπράξει 26 «μετοχές» των 132.000 ευρώ η κάθε μία.

Παράλληλα είναι και τα έσοδα από το market pool, που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το ποσό. Υπολογίζεται κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Και η πορεία συνεχίζεται…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News