Ολυμπιακός: Το παρασκήνιο της βιντεοκλήσης με Μαρινάκη και τα νέα συμβόλαια

Η κίνηση Μασούρα και Φορτούνη μέσα από τα αποδυτήρια που ενθουσίασε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, η αμοιβαία εκτίμνηση, τα εκατέρωθεν μηνύματα για την «επόμενη μέρα» και τα κρίσιμα ραντεβού που έρχονται…

Εγινε μεγάλο γλέντι στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού στη «Γκρουπάμα Αρένα», μετά τη δεύτερη κίνη επί της Φερεντσβάρος που σήμανε την πανηγυρική πρόκριση στους «16» του Conference League. Με μπροστάρη τον Ροντινέι, ο οποίος όπως κάθε Βραζιλιάνος που σέβεται την καταγωγή του, εμφάνισε ένα τεράστιο ηχείο, έβαλε μουσική κι άρχισε να χορεύει προκαλώντας τους συμπαίκτες του να κάνουν το ίδιο.

Κάπου εκεί έπεσε η ιδέα να γίνει βιντεοκλήση προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βρισκόταν στο Λονδίνο και παρακολούθησε την αναμέτρηση τηλεοπτικά.

Για όσους δεν το πρόσεξαν, εκείνος που κάλεσε από το κινητό του τον ισχυρό άντρα του συλλόγου ήταν ο Γιώργος Μασούρας κι εκείνος που τον προέτρεψε να το κάνει ήταν ο αρχηγός Κώστας Φορτούνης, παρέα με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Πράγματι, ο «Μασού» έκανε τη βιντεοκλήση προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος την υποδέχθηκε με ένα τεράστιο χαμόγελο και πολλά «μπράβο». Δίπλα στον διεθνή κυνηγό ήταν ο Φορτούνης, o Ντόη, ο Ρέτσος, ο Πασχαλάκης και ο Ροντινέι, με τους υπόλοιπους να συμμετέχουν στο πανηγυρικό κλίμα.

Για όσους μπορούν να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις αυτή η κίνηση από Φορτούνη και Μασούρα έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία. Αμφότεροι μένουν ελεύθεροι στο τέλος της περιόδου και όλα τα σενάρια είναι πιθανά αναφορικά με το μέλλον τους. Μπορεί να ανανεώσουν όπως συνέβη πρόσφατα με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ή να επιλέξουν να μετακομίσουν σε άλλες Πολιτείες.

Αυτό, ωστόσο, δεν τους εμπόδισε να εκφράσουν την αγάπη και τον σεβάσμό τους προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, με τον οποίο θέλησαν να μοιραστούν τη χαρά της σημαντικής πρόκρισης. Αμφότεροι σε προσωπικό επίπεδο έχουν εξαιρετική σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έχουν τον προσωπικό του αριθμό, αλλά και το ελεύθερο να τον καλέσουν όταν υπάρχει κάποιος λόγος.

Εκείνοι που γνωρίζουν το παρασκήνιο της ιστορίας, ξέρουν καλά, ότι η τελική απόφαση για το αν θα συνεχίσουν ή όχι στον Πειραιά, ανήκει στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Εκείνος θα μιλήσει μαζί τους πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Και σε αυτές τις καταστάσεις, το αφεντικό του Ολυμπιακού έχει αποδείξει ότι ακούει τα «θέλω» των «παιδιών» του. Αν έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν στο μεγάλο λιμάνι, αυτό θα γίνει. Αν πάλι θεωρούν ότι έφτασε η ώρα να ανοίξουν τα φτερά τους για το εξωτερικό, δεν πρόκειται να τους εμποδίσει, όπως δεν το έχει κάνει για πολλούς άλλους στο παρελθόν, με την πόρτα της ομάδας, ωστόσο, να παραμένει ορθάνοιχτη.

Η κίνηση των δύο αρχηγών, ωστόσο, να επικοινωνήσουν μαζί του, τον χαροποίησε ιδιαίτερα και έδειξε για μία ακόμη φορά πόσο «πονάνε» τη φανέλα του Ολυμπιακού… Σε αντίθεση με τον Μαντί Καμαρά που με εντελώς ανάποδους χειρισμούς έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας, έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News