Γιώργος Χελάκης: Αξίζει ειδικής μελέτης η περίπτωση του Αγιούμπ ελ Καμπί

Πραγματικό λαχείο, παίκτης που κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να φοράει και του χρόνου τα ερυθρόλευκα. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Για το θέμα αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κι η παροιμία «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος». Αν, δηλαδή, οι υπεύθυνοι στον τομέα αυτό είπαν στον Μπεντιλίμπαρ ότι οι Κάρμο, Φοτούνης, Ορτα και Ροντινέι δεν αντέχουν άλλο, να το έκανε ο Βάσκος προπονητής. Να τους έβαζε στο Αγρίνιο και να τους πει “χάνεις κάμποσα ματς στη συνέχεια;”.

Να το δούμε διαφορετικά. Μπήκε μετά από τραυματισμό ο Ζέλσον Μαρτίνς κι υπέστη νέο μυικό τραυματισμό. Αν δεν πιεζόταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι ίσως να μην τραυματιζόταν. Διότι είναι εύκολο να κάνεις σκληρή κριτική εκ των υστέρων, αλλά εδώ ταιριάζει μία άλλη παροιμία, που λέει «κάνε με σοφό, να σε κάνω πλούσιο». Συζήτηση κατά τη γνώμη μου, μπορεί να γίνει και πάλι για την αρχική ενδεκάδα αλλά για συγκεκριμένα πράγματα.

Η επιλογή του Ιμπόρα δεν βοηθάει τον Ολυμπιακό να ξεδιπλωθεί επιθετικά. Στο χθεσινό παιχνίδι είχε ως αποτέλεσμα να μένει στην ίδια ευθεία μαζί του ο Τσικίνιο και να τον στερείται η ομάδα του επιθετικά. Μπορεί να βοηθήσει ως αλλαγή, σε ματς ειδικών συνθηκών, αλλά όταν θέλεις να παίξεις επιθετικά, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει. Μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός του Ζέλσον Μαρτίνς. Μπήκε κι αναστάτωσε την άμυνα του Παναιτωλικού.

Είχε διάθεση να μπει στις φάσεις και φάνηκε να το έχει πάρει προσωπικά για την ανατροπή. Αντίθετα ο Καμπράλ, αν και το προσπάθησε, δεν κατάφερε να προβληματίσει ιδιαίτερα την αντίπαλη άμυνα. Αξίζει να μελετηθεί ξεχωριστά η περίπτωση του Ελ Καμπί. Είναι ζήτημα αν ξέρει… τη μισή μπάλα απ’ όση ξέρει ο συμπατριώτης του, Ελ Αραμπί. Εξω απ’ την περιοχή περνάει σχεδόν αδιάφορος.

Μέσα σε αυτήν, όμως, βρίσκει τον τρόπο να βρίσκεται σε επίκαιρη θέση και να σκοράρει. Στο μεταξύ, παίζει και συμπεριφέρεται μέσα στο παιχνίδι λες κι είναι ολυμπιακός απ’ τα γεννοφάσκια του. Καταλαβαίνει ότι ο αμυντικός δεν είναι σε καλή θέση για να υποδεχτεί την μπάλα, την κλέβει, αδειάζει τον τερματοφύλακα και πλασάρει εύστοχα από δύσκολη γωνία.

Ε, η ντρίμπλα με προσποίηση που έσκασε στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού «παίζει» να είναι η πρώτη που κάνει ντυμένος στα ερυθρόλευκα! Είναι αθόρυβος, ως και αδιάφορος στο μάτι, μέχρι να τη στείλει στα δίχτυα.

Πραγματικό λαχείο, παίκτης που κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να φοράει και του χρόνου τα ερυθρόλευκα, άσχετα με το ποιος θα έρθει το καλοκαίρι για την ίδια θέση. Ο Ποντένσε έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι, αν και χωρίς να εντυπωσιάσει. Απ’ τον Μασούρα όλοι περίμεναν περισσότερα, του προπονητή του συμπεριλαμβανομένου…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News