Ισπανία: «Εφιαλτική» νύχτα στο Μπιλμπάο με αιματηρά επεισόδια πριν την έναρξη του ημιτελικού Copa del Rey!

Ο δεύτερος αγώνας του ημιτελικού του Copa del Rey μεταξύ της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Ατλέτικο Μαδρίτης ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, καθώς στιγματίστηκε από τα όσα έλαβαν χώρα εκτός γηπέδου , οπού οι μαρτυρίες των οπαδών για την ένταση των επεισοδίων «σοκάρουν»

Mια ομάδα ριζοσπαστών προκάλεσε εκτεταμένη αναταραχή στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Σαν Μαμές». Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν πριν την έναρξη για τον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Copa del Rey μεταξύ της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πολλοί οπαδοί αψήφησαν τη βροχή στο Μπιλμπάο για να δώσουν στην Αθλέτικ ένα θεαματικό καλωσόρισμα κατά την άφιξή στο γήπεδο, οπού δυόμιση ώρες αργότερα θα πανηγύριζαν μια ευρεία νίκη και πρόκριση τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, επικρατώντας της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-0 (4-0 συνολικό σκορ).

Το λεωφορείο της ομάδας υποδέχτηκαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι οπαδοί  με φωτοβολίδες και πυροτεχνικό υλικό, δημιουργώντας μεγάλο καπνό. Ωστόσο, αφού πέρασε το λεωφορείο, ορισμένοι οπαδοί άνοιξαν τον κλοιό των φραχτών και πέταξαν αντικείμενα, δημιουργώντας εκτεταμένης έκτασης ζημίες. Αν και η μορφή υποδοχής ήταν διαφορετική αυτή τη φορά, με μεγάλη ανάπτυξη αστυνομικών, η ατμόσφαιρα έγινε τεταμένη πολύ γρήγορα.

Χαρακτηριστικά, ένας οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης ανέφερε επίθεση από ultras της Μπιλμπάο σε εστιατόριο, με αποτέλεσμα τραυματισμό στο κεφάλι που απαιτούσε άμεση ιατρική παρέμβαση.

Ο πρόεδρος της φιλοξενούμενης Ατλέτικο, τοποθετήθηκε επί των επεισοδίων στο σημείο αυτό, γενικότερα:

«Πολλοί οπαδοί της Μπιλμπάο επιτέθηκαν σε κάποιους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης σε ένα μπαρ. Ένας είναι στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Φαίνεται ότι υπήρξαν αρκετοί οπαδοί που δέχθηκαν επίθεση από άτομα της Μπιλμπάο. Πάντα λέμε το ίδιο πράγμα, ερχόμαστε στο ποδόσφαιρο για να κάνουμε φίλους, όχι για να έχουμε κανενός είδους προβλήματα. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και οι επιθέσεις ή οποιουδήποτε είδους επιθετικότητα δεν γίνεται ανεκτή.»

Μία οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης, φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και περιέγραψε επίσης και με αναλυτικές λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν:

«Όλα ήταν κακώς οργανωμένα. Το Μπιλμπάο μας ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε σημείο συνάντησης ούτε σημείο στάθμευσης για τα λεωφορεία, ότι έπρεπε να αφήσουν τα μέλη των συνδέσμων οπαδών στους δρόμους και ότι ο καθένας μπορούσε να τριγυρνά στην πόλη όπως μπορούσε… Ξέραμε ότι ήταν μια ποντικοπαγίδα.

Μία ομάδα αποφάσισε να μπει σε ένα εστιατόριο. Έτρωγαν και όταν ήταν εκεί για δύο ώρες μια άλλη ομάδα μπήκε ορμητικά μέσα. Άνοιξαν το πρόσωπο ενός παιδιού, το οποίο είναι αυτό που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Χτύπησαν μια κοπέλα που βγήκε έξω για να καπνίσει. Ο σύζυγός μου πιστεύει ότι της έσπασαν το σαγόνι με κλωτσιά!»

Η ασφάλεια και η δημόσια τάξη είναι υψίστης σημασίας στις αθλητικές εκδηλώσεις και ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένοι ριζοσπάστες διατάραξαν την ατμόσφαιρα και προκάλεσαν τόσο πανικό, αφαιρώντας από όλα όσα εκείνα συντελούν την «γιορτή του ποδοσφαίρου».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News