ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Τα σενάρια της πρόκρισης, αλλά με αυτή την εθνική... δεν ελπίζεις ούτε στα μαθηματικά!

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου θα πρέπει να πετύχει το απόλυτο στα πέντε παιχνίδια που απομένουν για να εξαντλήσει τις πιθανότητες της και να μπορέσει να «χτυπήσει» την Ισπανία, αφού τη Σουηδία είναι σχεδόν αδύνατο να την περάσει.

Δυστυχώς επτωχεύσαμε! Αυτό που πάλευε να αποφύγει τα μαύρα χρόνια της κρίσης η ελληνική οικονομία, το… κατάφερε η ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με συνοτπικές διαδικασίες. Αυτή η -άλλη μία –αποτυχία της Ελλάδας όχι να κερδίσει, αλλά ούτε καν να παίξει παιχνίδι πρωτοβουλίας, να δημιουργήσει βρε αδερφέ, απέναντι σε μια νεοσύστατη εθνική ομάδα, το Νο 115 στον κόσμο, ήταν απλά άλλο ένα δραματικό επεισόδιο που ήρθε να προστεθεί στην Κάθοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ξεκίνησε αμέσως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και συνεχίζεται αδιάλειπτα με ελάχιστες, σποραδικές αναλαμπές. 

Στο απίθανο σενάριο, που μια αόρατη δύναμη μεταμόρφωνε αυτήν την εθνική ομάδα σε ένα συγκρότημα που μπορεί να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο, θα υπήρχαν ελπίδες για τη δεύτερη θέση, όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία; Θεωρητικά ναι, αλλά υπάρχει μια βασική, βασικότατη προϋπόθεση. Να κερδίσει η Ελλάδα την Τετάρτη τη Σουηδία! Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο από μια σειρά βημάτων, που πρέπει να ακολουθήσουν.

Τυπικά, με 5/5 στα ματς που απομένουν η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη δυάδα, αλλά θα πρέπει να επανακτήσει αυτό που οδηγούσε τις ομάδες του Ρεχάγκελ και του Σάντος στα τελικά των μεγάλων διοργανώσεων: την ικανότητα να παίρνει νίκες, εντός/εκτός με τους «μικρούς» , έστω και με… μισό μηδέν, έστω και στο 90’.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα είναι στο -6 από τη Σουηδία έχοντας τον ίδιο αριθμό αγώνων και στο -7 από τη Ισπανία που έχει δώσει δύο ματς περισσότερα, άρα δυνητικά αυτό το -7 μπορεί να γίνει -1.

Για την Εθνική το καλό είναι ότι έχει να δώσει τρία μας με αυτές τις δύο ομάδες, άρα υπάρχουν 9 βαθμοί στο τραπέζι απέναντι στους ισχυρούς του ομίλου. Το κακό, είναι ότι, ποιοτικά, απέχει παρασάγκας έναντι αυτών των δύο ομάδων.

Ωστόσο, με τον τρόπο που παίζει αυτή η Εθνική, φαίνεται να έχει περισσότερη τύχη απέναντι σε αντιπάλους που έχουν την μπάλα στα πόδια τους, παρά απέναντι σε ομάδες που πρέπει να επιτεθεί. Στα τρία πρώτα της παιχνίδια, πέταξε 4 πόντους απέναντι σε Γεωργία και Κόσοβο και κέρδισε έναν πόντο με αντίπαλο την Ισπανία, δηλαδή είναι στο -3 από το ρεαλιστικό αρχικό στόχο, απολογισμός που γυρνάει με μια νίκη εκτός προγράμματος π.χ. με την Ισπανία εντός.

Αν η Ελλάδα πετύχει το θαύμα και πάρει τους 9 πόντους από τη Σουηδία και την Ισπανία ή έστω 7, τότε θα προτιμάει, με τα τωρινά δεδομένα, να έχει απώλειες η «φούρια ρόχα» και όχι οι Σκανδιναβοί. Κι αυτό γιατί οι Σουηδοί δεν έχουν απώλειες αυτή τη στιγμή, ενώ οι Ισπανοί μετρούν την εντός έδρας ισοπαλία με την Ελλάδα (-2 πόντοι από το αρχικό πλάνο) και την ήττα στη Σουηδία (άλλο ένα -2, άρα -4 από το ρεαλιστικό στόχο, αν υποθέσουμε ότι ο Λουίς Ενρίκε θα ήταν ικανοποιημένος με το «Χ» στη Σόλνα).

Όλα αυτά βέβαια, ακούγονται αισιόδοξα επί χάρτου γιατί επί χόρτου, η απογοήτευση διαδέχεται η μία των άλλη. Μόνο ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, μπορεί να σώσει αυτήν πρόκριση, αλλά γίνονται θαύματα στο ποδόσφαιρο; Στην Ελλάδα του 2004, ναι, στην Ελλάδα του 2021, όχι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News