Super League ΚΕΔ: Ο Κούγιας, ο Κοσμάς, ο Λυσάνδρου και... 50 ευρώ για τους καφέδες

Τι συνέβη μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Γιώργου Κοσμά και γιατί ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού πέταξε ένα 50ευρω στον εκπρόσωπο της ΑΕΚ…

Πριν από την κλήρωση των play off ο κ. Κούγιας τοποθετήθηκε και ζήτησε η τοποθέτηση που έκανε να καταχωρηθεί στα πρακτικά. Αφού μίλησε για τον Γ. Παπαδόπουλο, για εγκληματική ομάδα που καθορίζει αποτελέσματα και το πώς ευνοείται η ΑΕΚ, ο πρόεδρος της Super League κ. Λυσάνδρου ανέφερε ότι διακόπτει τη συνεδρίαση και πρόσθεσε «τέρμα οι εντυπώσεις».

Εκείνη τη στιγμή ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε να αναφερθεί στα πρακτικά και να μεταφερθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Οικονόμου ότι όλες οι ομάδες πλην της ΑΕΚ, της Λαμίας και της Κηφισιάς, δεν έχουν εκφράσει παράπονα για τη διαιτησία, ενώ όλες οι άλλες έχουν κάνει φοβερά παράπονα, καθώς έχουν συμβεί σε βάρος τους ακόμη και αλλοιώσεις αποτελεσμάτων. «Πως γίνεται να πάμε στα Πλέι Οφ με αυτούς τους διαιτητές και να μη γίνει σεβαστή η επιθυμία του Ολυμπιακού για ξένους ρέφερι εγνωσμένης αξίας από την ελίτ της Ευρώπης», αναρωτήθηκε ο κ. Κούγιας.

Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς πήρε το λόγο μετά τον Μηνά Λυσάνδρου και ανέφερε στον κ. Κούγια: «Μιλάς εσύ που χρωστάς… Να σέβεστε την ΑΕΚ. Αυτά να τα πεις στα πρωινάδικα που σε καλούν». Τότε ο Αλέξης Κούγιας του πέταξε 50 ευρώ και του είπε «πήγαινε να φέρεις τους καφέδες». Ο εκπρόσωπος της Ενωσης έσκισε το χαρτονόμισμα και το άφησε στο τραπέζι για να αποχωρήσει αμέσως μετά, με αφορμή την διακοπή που ζήτησε ο πρόεδρος της Λίγκας.

Ενόψει των Πλέι Οφ, λοιπόν, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αναδείξει το τι έχει κάνει μέχρι τώρα η «εγκληματική οργάνωση» και να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο κρατικό όργανο.

Όσο μιλούσε ο Αλέξης Κούγιας, κανείς δεν αντέδρασε. Του ΠΑΟΚ ο εκπρόσωπος, του Παναθηναϊκού, του Αστέρα, του Ατρόμητου, του Παναιτωλικού… Δεν αντέδρασαν ούτε οι εκπρόσωποι των Άρη, Λαμίας, Κηφισιάς, για τους οποίους το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι ευνοήθηκαν και γι’ αυτό δεν έβγαζαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας…

Κάπου εκεί ο Αλέξης Κούγιας πρόσθεσε ότι «εδώ μιλάμε για κακουργήματα που πρέπει να μάθει ο εισαγγελέας», ενώ μετά την παρέμβαση Λυσάνδρου αναρωτήθηκε: «Με ποιο δικαίωμα διακόπτεις τη διαδικασία, όταν συζητάμε κάτι τόσο σοβαρό για το οποίο θα ενημερωθεί ο Αρειος Πάγος;». Δεσμεύθηκε, μάλιστα, ότι στη συνεδρίαση της Τετάρτης θα επανέλθει με ακόμη περισσότερα στοιχεία, αλλά και τον σχετικό φάκελο που σκοπεύει να αποστείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα κ. Οικονόμου…

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

«Ζήτησα από την έναρξη της κλήρωσης να καταγράφει μια δήλωσή μου στα πρακτικά. Αυτή ήταν ότι κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος εκτός των ΑΕΚ, Λαμίας, Άρη και Κηφισιάς, όλες οι άλλες ομάδες εξέδωσαν δηλώσεις για τη διαιτησία. Εδώ και χρόνια έχουμε αφήσει στον Γιάννη Παπαδόπουλο να ελέγχει το με ποιον τρόπο θα βγει πρωταθλήτρια η ΑΕΚ και ποιοι θα πέσουν-ποιοι θα ανέβουν.

Ετοιμαζόμουν να τους πω ότι η ομάδα που διακρίνεται στην πρώτη θέση, με κάποιο μαγικό τρόπο δέχεται εις βάρος της διαιτησίες και η ΑΕΚ βρίσκεται πρώτη και το ίδιο γίνεται με τις ομάδες στις κάτω θέσεις. Δεν διαμαρτυρήθηκαν φέτος Πανσερραϊκός και Κηφισιά. Πηγαίνουμε τώρα στα playoffs όπου θα παίξουν διαιτητές που έχουν αμφισβητηθεί. Αυτά θα πρέπει να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όταν πήγα να τα πως αυτά, τότε πετάχτηκε ο Κοσμάς, με είπε γραφικό και να βγω να τα πω στις τηλεοράσεις. Μετά παρενέβη λες και ήταν… Φιλιππινέζα ο Λυσάνδρου».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News