Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Ο Βέλιμιρ Ζάετς εκλέχθηκε νέος πρόεδρος λίγες μέρες πριν τον επαναληπτικό κόντρα στον ΠΑΟΚ

Η θρυλική μορφή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ – και παλιός γνωστός μας λόγω Παναθηναϊκού – Βέλιμιρ Ζάετς κέρδισε της προεδρικές εκλογές της ομάδας, λίγες μέρες πριν τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ.

Αλλαγή εποχής, με έναν σπουδαίο θρύλο, στο προεδρικό γραφείο για τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Βέλιμιρ Ζάετς νίκησε τον εκλογικό του αντίπαλο, Μίρκο Μπάρισιτς και από σήμερα είναι πρόεδρος της ομάδας στην οποία μεγαλούργησε. Όλα αυτά, λίγες μόνο ημέρες πριν τον επαναληπτικό της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου η Ντιναμό θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-0.

Η καριέρα του 68χρονου σήμερα Ζάετς συνδέθηκε με δύο μόλις ομάδες. Η μία είναι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για την οποία αγωνιζόταν επαγγελματικά από το 1974 ως το 1984, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στην Ιστορία του κορυφαίου συλλόγου της Κροατίας. Η άλλη είναι ο Παναθηναϊκός, στον οποίον αγωνίστηκε από το 1984 ως την απόσυρσή του το 1988.

Σε αμφότερες τις ομάδες επέστρεψε αργότερα ως προπονητής. Αρχικά ανέλαβε το «τριφύλλι» το 1996, προπονώντας το σε 34 παιχνίδια ως τον Μάιο του 1997 και το 2010 δούλεψε στη Ντιναμό, χωρίς να μακροημερεύσει.

Στις εκλογές είχε τη στήριξη των «Bad Blue Boys», που τον θεωρούν ιδανικό για τον ρόλο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News