ΑΛ ΚΕΛΑΪΦΙ: «Δεν θα σχολιάσω την... όχι και τόσο Super League»

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ECA, άφησε και πάλι αιχμές κατά της Λίγκας, την οποία χαρακτήρισε ως πραξικόπημα και ανέλυσε τη στρατηγική της Ένωσης για την οικονομική στήριξη των συλλόγων λόγω της πανδημίας και την απογείωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση της ECA τη Δευτέρα, ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί, που ανέλαβε την προεδρία της Ένωσης Συλλόγων Ευρώπης (ECA) αντικαθιστώντας, τον πρόεδρο της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι, μετά την αποχώρησή του, λόγω της δημιουργίας της European Super League, έριξε και πάλι «λάδι» στη φωτιά. 

«Πρόσφατα, προσπάθησαν να μας διχάσουν. Έχουν προσπαθήσει να μας χωρίσουν και να μας κάνουν πιο αδύναμους. Έχουν αποτύχει. Έχουν πετύχει το αντίθετο – μας ένωσαν και είμαστε πιο δυνατοί. Είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να είναι λαμπρότερο, ανέφερε αρχικά. 

«Η δημιουργία της European Super League ήταν ένα… πραξικόπημα»

«Δεν θα αφιερώσω πολύ χρόνο για να μιλήσω για τις 18 Απριλίου και για την” όχι και… τόσο Super League “, γιατί δεν μου αρέσει να επικεντρώνομαι σε… φαντασίες και αποτυχίες. Μαζί, υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για όλους- οι παίκτες, οι σύλλογοι, τα πρωταθλήματα, οι εθνικές ενώσεις, και κυρίως οι οπαδοί.

Βασιστήκαμε στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη του προέδρου Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος στάθηκε όριος στο μεταμεσονύκτιο πραξικόπημα – και άτομα με μικρή μνήμη  πρέπει να θυμούνται ότι αυτό ακριβώς ήταν. Και ενώ οι τρεις σύλλογοι ανταρτών σπαταλούν ενέργεια, με αφηγήσεις και συνεχίζουν να φωνάζουν στον… ουρανό, εμείς οι υπόλοιποι προχωράμε και εστιάζουμε κάθε ενέργεια στο χτίσιμο ενός καλύτερου μέλλοντος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο-μαζί, ενωμένοι. Όπως γνωρίζετε, για τα εννέα κλαμπ που ζήτησαν να επιστρέψουν στην οικογένειά μας, το διοικητικό συμβούλιο του ECA τα ενσωμάτωσε ξανά στις δομές μας με νέες δεσμεύσεις για την ενίσχυση του συνδέσμου μας. Τους καλωσορίζω πίσω στην οικογένεια του ECA», ανέφερε.

«Η πρώτη προτεραιότητα είναι να επιτευχθεί οικονομική σταθερότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο»

«Η πρώτη προτεραιότητα είναι να φέρουμε επείγουσα οικονομική σταθερότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ακόμη και πριν από τον COVID-19, πολλά οικονομικά προβλήματα επηρέασαν το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η πανδημία τα έχει διογκώσει όλα. Όλοι αντιμετωπίζουμε αυτήν τη νέα πραγματικότητα σήμερα – κάθε σύλλογος έχει «ματώσει». Μεγάλα κλαμπ και μικρά κλαμπ, από όλα τα μέρη της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων πανδημίας, υπήρξαν δισεκατομμύρια απώλειες στα έσοδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – και δεν είμαστε ούτε στα μισά  αυτή τη σεζόν. Εάν δεν δράσουμε σύντομα, η ζημιά θα είναι αδύνατο να αναστραφεί».  

 «Συνεργασία με την UEFA για ένα ταμείο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που θα επιτρέψει στους συλλόγους όλων των βαθμίδων να επιταχύνουν την «ανάρρωσή» τους από την οικονομική καταστροφή της πανδημίας»

«Η ECA εργάζεται χέρι-χέρι με την UEFA για να δημιουργήσει ένα ταμείο οφειλών πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για να επιτρέψει σε συλλόγους όλων των κατηγοριών να επιταχύνουν να ξεπεράσουν  την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η πανδημία. Γνωρίζουμε ότι η ανάγκη των μελών μας είναι σημαντική και αγωνιστήκαμε πολύ για αυτό το έργο. Θα ήθελα όλη τη στήριξή σας, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε γρήγορα τα τελευταία στοιχεία με την UEFA. Μπορούμε στη συνέχεια να παρέχουμε απλή και γρήγορη υποστήριξη για να βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση ρευστότητας που εξακολουθεί να κατακλύζει τους συλλόγους μας και τις κοινότητες που υποστηρίζουν. Επιπλέον, καθώς προσπαθούμε να αποφύγουμε οικονομικά προβλήματα στο μέλλον πέρα ​​από την κρίση του COVID-19, εξετάζεται η δημιουργία ενός έκτακτου ταμείου  UEFA-ECA για μελλοντικές κρίσεις.

«Διανομή περίπου 50 εκ. ευρώ ετησίως περισσότερα χρήματα αλληλεγγύης προς όφελος των μικρότερων συλλόγων που δεν συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις»

 Επιπλέον, η ECA έχει επίσης υποστηρίξει μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για την εκ νέου διανομή περίπου 50 εκ. ευρώ ετησίως, περισσότερα χρήματα αλληλεγγύης προς όφελος των μικρότερων συλλόγων που δεν συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων. Οι μικρότεροι σύλλογοι χρειάζονται αυτά τα επιπλέον χρήματα. Αυτό εννοώ λέγοντας ότι η  ECA αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα όλων», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Τέλος, θα τεθούν σε εφαρμογή νέοι κανονισμοί για το Financial Fair Play με στόχο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να παραμείνει στην κορυφή του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσει μία σταθερή, βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς ανταγωνιστική βάση».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News