Γεωργία - Ελλάδα: Ο elite διαιτητής που όρισε η UEFA στον τελικό πρόκρισης στο Euro 2024

Ανακοινώθηκε ότι ο elite Πολωνός διαιτητής θα διευθύνει το τελικό της Ελλάδας με την Γεωργία

Οριστικοποιήθηκε η απόφαση του διαιτητή για τον τελικό της Ελλάδας απέναντι στην Γεωργία, με τον Πολωνό Σιμόν Μαρτσίνιακ να είναι αυτός που θα διευθύνει την παιχνίδι το απόγευμα της Τρίτης (26/3/) στην Τιφλίδα της Γεωργίας, όπου και θα κριθεί μια θέση για το Euro 2024.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμας Λίστκιεβιτς, 4ος διαιτητής ο Σλοβάκος Ιβάν Κρούζλιακ και VAR ο, επίσης Πολωνός, Τόμας Κβιατόβσκι.

Ο 43χρονος διαιτητής ήταν αυτός που “σφύριξε” τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ ανάμεσα σε Γαλλία και Αργεντινή. Ο Πολωνός ρέφερι μας είναι γνωστός από το παρελθόν καθώς έχει διευθύνει αναμετρήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και μάλιστα είχε διευθύνει το ίδιο ζευγάρι τον Μάρτιο του 2021 στην ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Γεωργία στην Τούμπα.

Ο Μαρτσίνιακ ήταν διαιτητής τον Σεπτέμβριο του 2017 στην ήττα με 2-1 από το Βέλγιο, τον Νοέμβριο του 2021 στην ήττα με 1-0 από την Ισπανία.

Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ είναι διαιτητής από τους elite της UEFA. Διευθύνει παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία της χώρας του από το 2008 ενώ το 2011 έγινε διεθνής διαιτητής.

Ο 43χρονος έχει διευθύνει και άλλα παιχνίδια ελληνικού ενδιαφέροντος στο παρελθόν όπως την ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Γουλβς για την φάση των «16» του Europa League το 2020.Τότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν γνωρίσει την ήττα με 1-0 έχοντας μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία. Τον Αύγουστο του 2018 ήταν η «σφυρίχτρα» της ισοπαλίας 1-1 της ΑΕΚ με την Βίντι , με το τελικό αποτέλεσμα να δίνει στην «Ένωση» το εισιτήριο για την φάση ομίλων του Champions League. Έχει σφυρίξει επίσης τις εκτός έδρας ήττες του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπενφίκα (3-0, 27/2/2014) και Μαρσέιγ (2-1, 7/4/2022).

Τέλος έχει βρεθεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα τον Μάρτιο του 2021 όπου τότε είχε διευθύνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, πάλι στην Τούμπα, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη, με το τελικό σκορ να είναι 2-2.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News