Φενέρμπαχτσε: Λαοθάλασσα στη Γ.Σ. - Θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα;

Φενέρ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιστορική Γενική Συνέλευση της Φενέρμπαχτσε, η οποία θα κρίνει πολλά για το μέλλον της στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και τα ματς με τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Conference League.

Το «παρών» έχουν δώσει αρκετοί παίκτες της ομάδας, ανάμεσά τους ο Μπράιτ Οσάγι-Σάμιουελ, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε που βρέθηκαν στις εξέδρες κι εκείνος ανταπέδωσε με ένα ζεστό χειροκρότημα.

Προφανώς ο πρόεδρος Αλί Κοτς και ο προπονητής Ισμαΐλ Καρτάλ, βρέθηκαν στο «Σουκρού Σαρατζόγλου».

Αρχικά μίλησε ο Φετχί Πεκίν, μέλος του Δ.Σ. και αρμόδιος για νομικά θέματα, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι μια ιστορική ημέρα που θα τη διηγούμαστε στις νέες γενιές. Θα είναι σίγουρα σπουδαία».

Στο μεταξύ, οι φίλαθλοι εξακολουθούσαν να παίρνουν θέση στις εξέδρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τον ελάχιστο αριθμό που προβλεπόταν (22.588) για τη συνέχιση της διαδικασίας.

Επειτα πήρε τον λόγο ο Ερόλ Μπιλετζίκ, αντιπρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η σημερινή μέρα είναι προάγγελος πολλών πραγμάτων. Εκφράζουμε την περηφάνια μας, θέλω να μοιραστώ περισσότερα, χρειαζόμαστε λίγο χρόνο. Σας ευχαριστούμε και πάλι για την υπομονή σας.

Είναι μια μέρα που όλοι θα λέτε ‘ήμουν κι εγώ εκεί’. Η μέρα που σηκωνόμαστε όρθιοι για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε εδώ για να αμφισβητήσουμε τις αδικίες που γίνονται κατά της Φενέρμπαχτσε επί σειρά ετών και να πάρουμε μια κοινή απόφαση. Η επίθεση στους ποδοσφαιριστές μας στον αγώνα με την Τράμπζονσπορ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Βιώνουμε μια μέρα-ορόσημο στην ιστορία του τουρκικού αθλητισμού. Να το θυμάστε αυτό: Κάθε αδικία εναντίον μας, είναι αδικία για την Τουρκία. Κάθε άνοδος της Φενέρμπαχτσε, είναι άνοδος της Τουρκίας. Σήμερα καταγράφονται αδικίες για ακόμα μία φορά. Θα αντισταθούμε».

Αφού μίλησε ο Ουγούρ Ντουντάρ, πρόεδρος του ανωτάτου συμβουλίου του συλλόγου, τα φώτα έπεσαν στον Αλί Κοτς.

«Εκτακτη συμμετοχή σε ένα έκτακτο συνέδριο. Εχουμε πολλά να κάνουμε, να πούμε και να συζητήσουμε. Δεν είναι έκτακτη η Γενική Συνέλευση. Εκτακτο είναι που γεμίσαμε τις εξέδρες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού. Οι εχθροί μας δεν ήθελαν να φτάσουμε σε αυτόν τον αριθμό. Με αυτή τη συμμετοχή νικήσαμε τον εχθρό, τα τρολ. Μπράβο!

Ως οργανισμός, έχουμε αναγκαστεί να συνεχίσουμε έναν σκληρό αγώνα σε νομικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς για πολλά χρόνια. Ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα είναι να αξιολογήσουμε και να αποφασίσουμε για τη μέθοδο και τις πιθανές συνέπειες του αγώνα ενάντια στον απερίσκεπτο και άνανδρο σφετερισμό της εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Είμαστε εδώ για εσάς».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News