ΑΕΚ: Δεν έφταιγε μόνο ο Μουκουντί στη Λεωφόρο

Τι έφταιξε για την ΑΕΚ κι ήρθε η ήττα στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, με αυτόν τον τρόπο.

Αν γράφαμε ένα βιβλίο για κάθε ματς της ΑΕΚ, σίγουρα για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο εξώφυλλο θα βρισκόταν ο Αρόλντ Μουκουντί. Ο Καμερουνέζος στόπερ ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής για την «Ενωση» διότι από δύο δικά του λάθη προήλθαν τα δύο τέρματα του Παναθηναϊκού μέσα σε τρία λεπτά κι ουσιαστικά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σηκωθεί ξανά και να βγάλει αντίδραση. Τα λάθη του Μουκουντί σίγουρα ήταν κομβικά κι έπαιξαν ρόλο στο αποτέλεσμα. Είναι, όμως, μόνο το εξώφυλλο του συγκεκριμένου «βιβλίου».

Στα… περιεχόμενα υπάρχουν αρκετά κεφάλαια με τα λάθη που έγιναν τόσο απ’ τον Ματίας Αλμέιδα, όσο κι απ’ τους παίκτες μέσα σε ένα πολύ σημαντικό ματς. Η ΑΕΚ δεν πήγε να παίξει το παιχνίδι της. Δεν πήγε να παίξει με τον δικό της τρόπο, όπως έχει νικήσει κατά κράτος κάθε αντίπαλο. Το έπαιξε στα ίσια με έναν αντίπαλο που έτρεμε και τη σκιά του, ήταν έτοιμος να καταρρεύσει μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε, αλλά η ΑΕΚ τον άφησε να μπει ξανά στο ματς. Οχι μόνο αυτό, αλλά στο τέλος να πάρει κιόλας τη νίκη.

Λίγες μέρες νωρίτερα η ΑΕΚ πήγε να κάνει ξανά την ίδια ιστορία. Κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη με τον Ελίασον, καθόρισαν πολλά εκεί η δύναμη της έδρας κι η αυτοπεποίθηση μιας ομάδας που δεν χάνει. Τώρα η έδρα δεν υπήρχε. Τα ατομικά λάθη του Μουκουντί ήταν μόνο το… κερασάκι στην τούρτα που σέρβιρε στον εαυτό της η «Ενωση».

Ο Αλμέιδα επέλεξε να πάει ξανά με το δίδυμο του Σιμάνσκι και του Γιόνσον στην αρχική 11άδα κι ουσιαστικά έμειναν εκτός οι δημιουργοί, που έχει η «Ενωση» στους χαφ. Πινέδα και Λιούμπιτσιτς έμειναν στον πάγκο, ενώ ο Μάνταλος ήταν σε άλλη θέση κι ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού.

Πολλά έγιναν λάθος στη διαχείριση του παιχνιδιού και ουσιαστικά το «μαρτύρησε» ο ίδιος ο Αλμέιδα που έκανε τέσσερις αλλαγές στο 56’ κι άλλη μία στο 70’.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News