Μπαλτάκος Παρασκήνιο: Θέλει να τρελάνει όλο τον κόσμο με τα ψέματα του

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, άλλα λέει χθες, άλλα σήμερα, άλλα προφανώς θα πει αύριο, προσπαθώντας να καλύψει τα «εγκλήματά» του στην διοίκηση της Ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην εκπομπή του Sport24, το Show must go on και  από τον συνάδελφο Παντελή Διαμαντόπουλο φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος επιχείρησε για μία ακόμη φορά να τρελάνει όλο τον κόσμο με αυτά που είπε, σε συνδυασμό με όσα έχει παλαιότερο. Το μόνο θετικό είναι η παραδοχή ότι το καλοκαίρι θα φύγει, αφού άλλωστε είναι αποφασισμένο ποιος θα τον διαδεχτεί, οπότε θα απαλλάξει το ποδόσφαιρο από την επικίνδυνη παρουσία του.

Στην συνέντευξή του, ο Μπαλτάκος αφενός αποποιείται κάθε ευθύνη για τα όργια που γίνονται στην Ομοσπονδία, λέγοντας ότι δεν φταίει ο ίδιος, αλλά αυτοί που τον… ψήφισαν. Δηλαδή, δεν φταίει ένας Πρωθυπουργός αν στείλει την χώρα στα βράχια, αλλά οι πολίτες που θα έχουν φάει το παραμύθι του και θα τον έχουν ψηφίσει. Το απόσπασμα της συνέντευξης είναι:

– Για να είναι σε αυτή την καρέκλα δεν φταίει και ο πρόεδρος; «Δεν είναι αυτόκλητος, αν φταίνε κάποιοι είναι αυτοί που τον ψήφισαν».

Την ίδια στιγμή, ενώ παραμένει πρόεδρος της ΕΠΟ, υποστηρίζει ότι δεν τον αφορά το εκλογικό σύστημα της Ομοσπονδίας και αν θα πρέπει να αλλάξει. Δηλαδή, ποιον αφορά; Τον Λιανό και το Survivor; Τον Αρναούτογλου και την βραδινή εκπομπή του;  Το απόσπασμα των λεγομένων του είναι:

– Πρέπει να αλλάξει αυτή η διαδικασία της εκλογής; «Υπάρχουν σκέψεις και φωνές που λένε πως θα έπρεπε να ψηφίζουν οι ΕΠΣ, οι ομάδες. Για να αλλάξει το εκλογικό σύστημα δεν αποφασίζει ο πρόεδρος αλλά η Γενική Συνέλευση. Δεν νομίζω όμως πως θα άλλαζαν πολύ τα πράγματα. Το ακούω, αλλά δεν με αφορά κιόλας».

Παραποιώντας την αλήθεια και ενώ ο Ολυμπιακός τον έχει καταγγείλει για συγκεκριμένα πράγματα, με συγκεκριμένα στοιχεία, αυτός λέει ότι όλα οφείλονται στο Παναθηναϊκό παρελθόν του. Συγκεκριμένα:

– Πού πιστεύεις πως οφείλεται αυτό το γεγονός; «Οφείλεται στο γεγονός πως ήμουν στον Παναθηναϊκό τόσα χρόνια. Δεν νομίζω κάτι άλλο. Το θεωρώ αναμενόμενο. Δεν μου κάνει εντύπωση. Το περίμενα».

 Στην ίδια συνέντευξη, αφού έχει χαρακτηρίσει «ηλεκτρική καρέκλα» τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ, μετά λέει πως ούτε έχει επηρεαστεί και ότι δεν ακούει τίποτα από αυτά που λέγονται. Συγκεκριμένα:

– Έφτασες στα όρια σου; Να πεις πως φεύγεις…: «Ούτε για αστείο. Πουθενά δεν έγινε χαμός. Τα λεγόμενα από το ένα αφτί μπαίνουν από το άλλο βγαίνουν. Δεν επηρεάζομαι από κανένα αθλητικό ή παραθλητικό γεγονός».

Αυτό που έχει μεγάλη πλάκα είναι ότι ενώ ο Μπαλτάκος λέει πως δεν επηρεάζεται, στη συνέντευξη επιβεβαιώνει ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ κάνουν κουμάντο. Ιδού το απόσπασμα:

Λένε πως η ΑΕΚ έχει τους περισσότερους συμβούλους μέσα στην ΕΠΟ κι όταν τίθεται θέμα ψηφοφορίας περνάνε οι αποφάσεις της κι εσύ με κάποιους ακόμα στηρίζεις τον ΠΑΟΚ. Πες ότι θες, ναι ή όχι, πως είναι μπούρδες όλα αυτά: «Δεν θα πω ούτε ναι, ούτε όχι. Όλες οι αποφάσεις είναι ομόφωνες. Οι αποφάσεις είναι 100άδες όλη τη χρόνια. Όλες τους ομόφωνες, δεν υπάρχει μειοψηφία του ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος έχει διπλή ψήφο. Εγώ δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ».

 Το πιο μεγάλο μπουρδούκλωμα έχει κάνει με τη διαιτησία. Από τη μία λέει πως FIFA/UEFA την θέλουν στην ΕΠΟ και αυτό είναι βάρος, μετά τονίζει ότι κάνει χάρη στη Λίγκα που δεν της έχει παραχωρήσει τη διαιτησία, γιατί θα διαλυόταν το ποδόσφαιρο και στο τέλος υποστηρίζει ότι η διαιτησία είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να παρέμβει.

Διαβάστε:

 – Αν σου έδινε κάποιος την ευκαιρία να κόψεις ένα από τα θέματα μαχαίρι ποιο θα ήταν αυτό. Η διαιτησία; «Ναι. Το έχω πει και πριν εκλεγώ. Η διαιτησία για την ΕΠΟ είναι βάρος. Έλα όμως που η FIFA και η UEFA δεν το ακούνε καν. Πρέπει να είναι υπό την τοπική ομοσπονδία».

– Αν η Stoiximan Super League τα βρει με την ομοσπονδία και πάνε σε FIFA-UEFA τι θα γίνει; «Ακούνε μόνο την Ομοσπονδία. Αν τους πει η ομοσπονδία πως θέλει να πάει εκεί η διαιτησία θα το ακούσουν. Αυτό που δεν ακούν είναι η Κυβέρνηση να παρεμβεί. Για την ΕΠΟ θα ήταν καλό, για τη Super League θα ήταν κακό, θα διαλύσει σε έναν χρόνο».

– Είσαι υπέρ του να ακούγονται οι διάλογοι των διαιτητών; «Σαφώς ναι αλλά δεν το δέχεται η ΚΕΔ. Είναι ανεξάρτητη, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στην ΚΕΔ».

Για το θέμα του τελικού παραδέχεται ότι έχει καταντήσει γελοίο. Φυσικά το τι συμβαίνει με τον τελικό είναι έργο ΕΠΟ. Αυτό δεν το λέει. Συγκεκριμένα:

– Έχει καταντήσει γελοίο αυτό που γίνεται με τον τελικό. Μόνο ο Βόλος υπάρχει; «Σαφώς. Είναι το κέντρο μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ένα-ένα. Η Λάρισα και ο Βόλος δεν έχουν διαφορά. Είσαι σε ένα στούντιο στη Λεωφόρο Συγγρού, είσαι στην Αθήνα».

 Αλλα αντί άλλων τα είπε και για τον Γκουστάβο Πογέτ, ο Μπαλτάκος. Την προηγούμενη εβδομάδα έλεγε ότι μπορεί τελικά να μείνει. Σε αυτή τη συνέντευξη τον άδειασε εντελώς:

– Μένει ο Πογέτ; «Δεν το ξέρω. Ποιος πρόεδρος; Έχουμε εκτελεστική επιτροπή και την Παρασκευή και άλλη μια τον Απρίλιο. Είναι και άλλοι, μόνο εγώ είμαι; Εγώ θα αποφασίσω μόνος μου; Δεν γίνεται αυτό».

– Έχεις πει πως θες να πάμε με κανονικό προπονητή στο φιλικό με τη Γερμανία. Γιατί να μην πάμε με υπηρεσιακό; «Οι Γερμανοί δεν καταλαβαίνουν από φιλικά παιχνίδια. Πως θα πάμε εκεί; Παίζουν το ίδιο, είτε σε φιλικό, είτε σε επίσημο. Δεν μπορεί η ομοσπονδία να αφήσει την ομάδα χωρίς προπονητή».

– Ναι αλλά έτσι θα δεσμεύσεις την επόμενη ομοσπονδία; «Ναι, αυτό είναι ένα θέμα, το έχω πει δημόσια. Δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε την επόμενη διοίκηση. Είναι λοιπόν ένα θέμα και η απάντηση είναι απλή με ρωτάς να σου πω τι θα εισηγηθώ. Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί οι υπόλοιποι 15 τι είναι κορόιδα. Θα δουν στην τηλεόραση τι θα τους πω κατ’ ιδίαν. Δεν γίνεται». 

Και μετά έκανε και κριτική στον Πογέτ για τον τρόπο παιχνιδιού:

«Περιμένα να είναι πιο επιθετική στην Γεωργία και όχι τόσο αμυντικά και συγκρατημένα. Πιστεύω ότι υπολογίσαμε τη Γεωργία περισσότερο απ’ όσο έπρεπε. Για αυτό και ήρθαμε ισοπαλία και χάσαμε τα πέναλτι».

 Για δηλώσεις του Πογέτ: «Θα ήθελα, σε προσωπικό επίπεδο και χωρίς να δεσμεύω την ομοσπονδία δύο πράγματα. Να μην έχει κάνει δηλώσεις κατά της Ομοσπονδίας, δηλαδή όταν είπε για τον βοηθό του πως δεν πήρε τα χρήματα του, ενώ ο βοηθός του δεν έχει ΑΦΜ, δεν μπορούσε να κόψει τιμολόγιο. Δεν ήθελα μια τέτοια δήλωση. Θα ήθελα στο τελευταίο παιχνίδι η ομάδα να πάει να κερδίσει και να μην είναι συγκρατημένη».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News