Μαρόκο: Διοργανώνει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής Futsal 2024

Το Βασίλειο του Μαρόκου θεωρείται πλέον μία από τις πιο σύγχρονες και προνομιακές αφρικανικές χώρες για να φιλοξενήσει παγκόσμια τουρνουά.

Το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών Ποδοσφαίρου Σάλας (CAN Futsal 2024), θα φιλοξενηθεί από το Μαρόκο από 11 έως 21 Απριλίου και αυτό το γεγονός ίσως την βοηθήσει να το κατακτήσει για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Οι Μαροκινοί έχουν φιλοξενήσει σειρά αθλητικών γεγονότων τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων και το Πρωτάθλημα Εθνών Αφρικής (CΑF 2018), το αφρικανικό Κύπελλο Εθνών Ποδοσφαίρου Σάλας (CAN Futsal 2020 στην πόλη Λααγιούν), το αφρικανικό Κύπελλο Εθνών Ποδοσφαίρου CAF U23, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ποδοσφαίρου γυναικών (CAF WCL), καθώς και τρεις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ενώ καταλήξανε επίσημα στην επιλογή του Μαρόκο για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής ποδοσφαίρου γυναικών (CAF 2024), το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ποδοσφαίρου (CAF 2025), τις 5 διοργανώσεις του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής γυναικών CAF U17, καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2030.

Λόγω των υψηλών υποδομών, φιλοξενεί συχνά αφρικανικές ομάδες ποδοσφαίρου που έρχονται για να παίξουν τους επίσημους ή και φιλικούς αγώνες τους.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News