Παναθηναϊκός: Ξανά κλήση σε απολογία από την ΔΕΑΒ για το πανό στη θύρα 13

Η ΔΕΑΒ κάλεσε εκ νέου σε απολογία την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το πανό στις θύρες 13 και 14 στον αγώνα με την Λαμία. Οι πιθανές τιμωρίες των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Λαμία για την πέμπτη αγωνιστική των play-offs της Super League me τις θύρες 13 και 14 να παραμένουν κλειστές λόγω τιμωρίας τις «πράσινης» ΠΑΕ από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας.

Η ανάρτηση, όμως, ενός πανό στις κλειστές θύρες μπορεί να βάλει σε νέες περιπέτειες. Το πανό έγραφε «Λουκέτο βάλτε στη Βουλή, όχι στη Θύρα 13». Έτσι, η ΔΕΑΒ, κάλεσε ξανά σε απολογία τους πράσινους, καθώς το περιεχόμενο του πανό έχει πολιτικό χαρακτήρα, κάτι που δεν επιτρέπεται βάσει του νέου αθλητικού νόμου.

Η κλήση της ΔΕΑΒ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνει τα εξής: Α. Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, την Δευτέρα 22/04/2024 και ώρα 11:30, για την ανάρτηση, από φιλάθλους της, πανό στη θύρα 13-14 που ανέγραφε «Λουκέτο βάλτε στη Βουλή, όχι στη θύρα 13» το οποίο κατέβηκε μετά από δύο ώρες.  

Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου πανό έχει χαρακτήρα πολιτικό, επειδή αφορά κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της χώρας (Βουλή των Ελλήνων), είναι δε υβριστικό, καθόσον αναφέρεται απαξιωτικά για αυτόν ως πυλώνα της Ελληνικής Δημοκρατίας, εξισώνοντάς τον με τη Θύρα 13, των φιλάθλων της εγκαλούμενης ΠΑΕ, ζητώντας παράλληλα το κλείσιμο της Βουλής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιτελεί σωστά το έργο της. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το προαναφερθέν πανό εισήλθε στη αθλητική εγκατάσταση  προφανώς με ανοχή της εγκαλούμενης ΠΑΕ, καθόσον είχε ήδη επιβληθεί η διοικητική κύρωση της απαγόρευσης χρήσης από θεατές της θύρας 13, με την υπ’ αριθμό 13/2024 απόφαση της ΔΕΑΒ. Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 14 του ν.5085/2024».

Τουλάχιστον, ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει αυτή τη φορά με κλείσιμο εξέδρας ή όλου του γηπέδου. Το ποινολόγιο προβλέπει πρόστιμο 20.000 ευρώ για την ανάρτηση του πανό, αφού η γηπεδούχος ομάδα θεωρείται υπάιτια για τυχόν παραβάσεις.

Θα είναι η δεύτερη φορά στα Play Offs της Stoiximan Super League που οι «πράσινοι» θα πληρώσουν. Αντίστοιχο ποσό κατέβαλλε η ΠΑΕ για το ματς με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, για το κορέο που απεικόνιζε τον Λευκό Πύργο να φλέγεται.

«6Α. Απαγορεύεται η ανάρτηση στην αθλητική εγκατάσταση πανό ή άλλων επιγραφών πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα, με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό. Σε περίπτωση παραβίασης του πρώτου εδαφίου, η οποία διαπιστώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή, επιβάλλεται από τη Δ.Ε.Α.Β. πρόστιμο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) για κάθε πανό στο αθλητικό σωματείο, ή στο Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.), ή στην Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία (Α.Α.Ε.), της οποίας οι φίλαθλοι ανάρτησαν το πανό. 

Τα σχετικά πανό της γηπεδούχου ή της φιλοξενούμενης ομάδας παραδίδονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του πρώτου εδαφίου της παρ. 4. Την ευθύνη για την παράδοση φέρει η γηπεδούχος ή φιλοξενούμενη Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α., αντιστοίχως. Αν τα σχετικά πανό δεν παραδοθούν σύμφωνα με τη διαδικασία του δεύτερου και του τρίτου εδαφίου, επιβάλλονται οι κυρώσεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4326/2015 (Α’ 121)» αναφέρει το άρθρο με το οποίο κλήθηκε ο Παναθηναϊκός από τη ΔΕΑΒ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News