Ολυμπιακός: Τα χρήματα που εξασφάλισε κι εκείνα που κυνηγάει

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία επική πρόκριση μέσα στη Τουρκία, περνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ποιο ποσό έχουν ήδη εξασφαλίσει οι ερυθρόλευκοι και ποιο είναι εκείνο που κυνηγάνε;

Το πίστευαν, το έλεγαν κι εν τέλει το έκαναν πράξη οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, επιστρέφοντας από την Τουρκία με την πολυπόθητη πρόκριση στις βαλίτσες τους. Μία πρόκριση που θα τους φέρει αντιμέτωπους με μια ιστορική συνθήκη, καθώς για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία του συλλόγου, θα κληθούν να αγωνιστούν σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η συμμετοχή στα ημιτελικά του Uefa Conference League συνεπάγεται με εισροή στα ταμεία του συλλόγου, του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού, των 2.000.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα, σε συνδυασμό με τα 11.532.000 ευρώ που είχαν ήδη εξασφαλίσει από την μέχρι τώρα ευρωπαϊκής τους πορεία, εκτοξεύουν τα φετινά έσοδα στα 13.532.000 ευρώ.

Ευχή όλων μας είναι οι Πειραιώτες να κάμψουν την αντίσταση της επόμενης αντιπάλου τους, της Αστον Βιλα και να λάβουν τα 3.000.000 ευρώ που δίνει η UEFA ως πριμ συμμετοχής στον τελικό, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στην  «OPAP ARENA». Σε περίπτωση δε, που κατακτήσουν τον τίτλο, θα λάβουν επιπλέον 2.000.000 ευρώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News