Ολυμπιακός: Να δεις τι σου 'χω για μετά!

Η τεράστια επιτυχία των πιτσιρικάδων και το σπουδαίο «αύριο» του Ολυμπιακού που σκορπίζει χαμόγελα.

Μέγας είσαι Ολυμπιακέ και θαυμαστά τα έργα σου, μονολογούν οι φίλοι του Ολυμπιακού και με το δίκιο τους. Ονείρωξη είναι το τελευταίο διήμερο, με την ανδρική ομάδα να βρίσκεται δύο παιχνίδια μακριά από τον τελικό του Conference League και την Κ19 να διεκδικεί ευρωπαϊκή κούπα την προσεχή Δευτέρα.

Οταν μιλάμε για επιτυχίες δεν γίνεται να τις βάλουμε στη ζυγαριά. Κάθε μεγάλη στιγμή έχει το δικό της συναίσθημα και τη ξεχωριστή στιγμή. Δεν γίνεται να διαχωρίσεις αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός την Πέμπτη στην Πόλη με αυτό που πέτυχαν οι πιτσιρικάδες την Παρασκευή στη Νιόν.

Προσέξτε, όμως. Για να φτάσει η Κ19 στον τελικό του Youth League απέκλεισε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που αν μη τι άλλο ξέρουν πολύ καλά τι εστί ακαδημία για μία ομάδα, ποιος είναι ο σπουδαίος ρόλος και πώς από αυτές βγαίνουν οι μελλοντικοί αστέρες.

Στην Ευρώπη οι κορυφαίες ομάδες λειτουργούν με βάση το μέλλον. «Χτίζουν» ποδοσφαιρικές προσωπικότητες και διαχρονικά βγάζουν κορυφαίους ποδοσφαιριστές για να στηρίξουν πάνω τους το «αύριο».

Η Ναντ προέρχεται από τη γαλλική σχολή. Πολλοί από τους παίκτες της θα τους δείτε στο άμεσο μέλλον να πρωταγωνιστούν. Το ίδιο αφορά και τις προηγούμενες ομάδες που απέκλεισαν οι «ερυθρόλευκοι» στο δρόμο προς τον τελικό.

Η δουλειά, λοιπόν, στον Ολυμπιακό είναι το Α και το Ω για το τώρα και -κυρίως- το αύριο της ομάδας. Η Κ19 αποτελείται από τα επόμενα αστέρια του Θρύλου που με σωστή διαχείριση θα γράψουν τη δική τους ιστορία.

Μη ξεχνάτε ότι ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να έχει έναν ισχυρό ιδιοκτήτη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της ομάδας, αλλά κι έναν προπονητή μίας σχολής που δίνει μεγάλη σημασία στα πιτσιρίκια. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, περί ου ο λόγος, προέρχεται από την Ισπανία που αν μη τι άλλο ξέρει από νεαρούς ποδοσφαιριστές και πώς γίνεται η σωστή αξιοποίησή τους. Είναι τυχεροί οι πιτσιρικάδες που έχουν από πάνω τον Μεντιλίμπαρ που θα τους δει, θα τους προσέξει, θα τους δώσει τις ευκαιρίες που αξίζουν, θα τους διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αποτελέσουν «φωτοβολίδες» που έχουμε δει πολλές φορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει σπουδαίες προκρίσεις το τελευταίο διήμερο, είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα και στην Ευρώπη, αλλά -το σημαντικότερο- δείχνει ότι έχει μέλλον. Τα καλύτερα έρχονται και ο κόσμος έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News