ΑΡΣΕΝ ΒΕΝΓΚΕΡ: «Κάθε Οκτώβριο τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου»

Ο Αρσέν Βενγκέρ παρουσίασε το πλάνο της FIFA για διεξαγωγή των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο έτη και όπως ανέφερε τα προκριματικά θα γίνονται μέσα σε έναν μήνα, με σκοπό να μειωθούν τα ταξίδια των ποδοσφαιριστών.

Ο επικεφαλής ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ παρουσίασε το πλάνο του για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μεγάλους ποδοσφαιριστές και προπονητές του παρελθόντος, με σκοπό να τους ενημερώσει για τις λεπτομέρειες του εν λόγω εγχειρήματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ, με τον Αλσατό να εξηγεί τους λόγους της αναγκαιότητας αλλαγής στο καλεντάρι που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2028.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο 71χρονος, η μεγαλύτερη τομή θα έχει να κάνει με τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τα οποία θα γίνονται σε ένα μήνα, με την αλλαγή να έχει σκοπό ναμειώσει τα ταξίδια και την κόπωση των ποδοσφαιριστών, ενώ θα μπορούν να δουλεύουν απερίσκεπτοι στους συλλόγους τους με το πέρας των αγώνων.

«Oι παίκτες ανησυχούν για την ποσότητα και την ποιότητα αγώνων. Σκοπός μας είναι να μειώσουμε τα ταξίδια. Ο τρόπος συνδυασμού των αγώνων των εθνικών ομάδων και των συλλόγων δεν είναι ο κατάλληλος. Πρέπει να μειώσουμε τους αγώνες, αλλά πρέπει παράλληλα αυτοί να είναι πιο ενδιαφέροντες. Οι οπαδοί θέλουν πιο σημαντικούς αγώνες. Πρέπει να μειώσουμε τις διαφορές μεταξύ των ομοσπονδιών. Υπάρχουν 146 ομοσπονδίες που θέλουν να αλλάξει το καλεντάρι.

Τον Σεπτέμβριο υπάρχει το πρώτο παράθυρο, τον Οκτώβριο το δεύτερο, τον Νοέμβριο το τρίτο και τον Μάρτιο το τέταρτο. Είναι πολλοί οι γύροι για να αποφευχθούν τα ταξίδια. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι για τα προκριματικά των συλλόγων και ο Οκτώβριος θα είναι για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων. Από τον Νοέμβριο μέχρι το τέλος της σεζόν θα γίνονται οι διοργανώσεις των συλλόγων». 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News