ΧΑΣΑΝ: Πώς ουσιαστικά ήταν εκείνος που «ζήτησε» μεταγραφή

Ο υψηλόσωμος φορ δεν ήταν ο ίδιος μετά τον ερχομό του Τικίνιο στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παραχωρήσει μετά το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου (στην Ελλάδα αφού στην Τουρκία τέλειωσαν αργότερα) τον Αχμέντ Χασάν κι ενώ ο Πέντρο Μαρτίνς τον είχε δηλώσει ήδη στην ευρωπαϊκή λίστα. Κρίνοντας κανείς, απλά, τα γεγονότα είναι λογικό να αναρωτιέται γιατί πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Θα μπορούσε στο κάτω κάτω να δηλωθεί ο Ισλανδός τερματοφύλακας, Όγκμουντουρ Κρίστινσον, αντί του Αιγύπτιου.

Παρότι βγήκαν εύκολα συμπεράσματα η απάντηση είναι λίγο πιο σύνθετη. Ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Πέντρο Μαρτίνς σκόπευαν να παραχωρήσουν τον παίκτη παρότι αποκτήθηκε ένας σπουδαίος φορ, ο Τικίνιο, και πλαισιώνει πια τον επίσης σπουδαίο, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Χασάν, ουσιαστικά, ήταν εκείνος που έφερε τον Ολυμπιακό προ τετελεσμένων γεγονότων. Που, τρόπον τινά, ζήτησε μεταγραφή. Κι αυτό γιατί δεν άντεχε στην ιδέα να είναι τρίτος στην ιεραρχία της γραμμής κρούσης και να αγωνίζεται σπάνια.

Μάλιστα, όπως λένε αρκετοί που έβλεπαν κάθε μέρα τις προπονήσεις ή συμμετείχαν σ’ αυτές, ο Αχμέντ ήταν διαφορετικός. Δεν είχε το κέφι και τη διάθεση για σκληρή δουλειά που είχε συνήθως. Εδειχνε αλλού. Το καταλάβαιναν όλοι όσοι μιλούσαν μαζί του. Και κάπως έτσι όταν έγινε η κρούση από την Κόνιασπορ κατάλαβαν όλοι ότι ήταν μονόδρομος ο δανεισμός του.

Μπορεί από τη μέρα που αποκτήθηκε ο Τικίνιο στον Ολυμπιακό να είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της πιθανής παραχώρησης του Αιγύπτιου, ωστόσο όταν πια έφτασε στο τέλος της η μεταγραφική περίοδος, ήταν πεπεισμένοι πως θα μείνει και θα είναι υπερπλήρεις στη γραμμή κρούσης. Ο Χασάν ωστόσο είχε άλλα σχέδια…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News