ΕΠΟ Παρασκήνιο: Τρέχει και δεν φτάνει για τη συνάντηση με UEFA και Βρούτση σχετικά με τη διαιτησία

ΕΠΟ Παρασκήνιο: Τρέχει και δεν φτάνει για τη συνάντηση με UEFA και Βρούτση σχετικά με τη διαιτησία

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχαν UEFA και ΕΠΟ σχετικά με το θέμα της Ένωσης των διαιτητών

Αντιπροσωπεία της ΕΠΟ με επικεφαλής τον Ιάκωβο Φιλιππούση και εκπρόσωποι της UEFA συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση για να συζητήσουν το θέμα των ενώσεων των διαιτητών, δηλαδή την κατάργηση των υφιστάμενων συνδέσμων διαιτητών ποδοσφαίρου και τη σύσταση νέας Ένωσης Διαιτητών.

Αυτή θα έχει ως μέλη της φυσικά πρόσωπα, εν ενεργεία και μη και διαιτητές ενώ θα γίνει και τροποποίηση του σχετικού νόμου.

Για το θέμα αυτό υπήρξε συζήτηση και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που προηγήθηκε, όμως τελικά μετά από πρόταση του Π. Διακοφώτη αποφασίστηκε να αναβληθεί η λήψη απόφασης και να πάει την ερχόμενη Παρασκευή, για να έχει ολοκληρωθεί και η συνάντηση στο υπουργείο και να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα.

Απόφαση δεν ελήφθη ούτε για την θετική εισήγηση περί αναγνώρισης της Ένωσης Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής έχουν ζητήσει να παρθεί απόφαση για την αναγνώριση της υφιστάμενης και από το νόμο αναγνωρισμένης Ένωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ, αλλά και της Ένωσης Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Οι διεργασίες είναι πολλές αφού το κομμάτι της διαιτησίας είναι ιδιαίτερο εντός της ΕΠΟ. Πολλές οι συζητήσεις για να παρουσιαστεί το κατάλληλο σχέδιο!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News