Ολυμπιακός: Η κάθε είδους στήριξη στις δύσκολες στιγμές φαίνεται, όχι στα πανηγύρια

Πως ακριβώς εννοούν την αγάπη και την στήριξη στην ομάδα που αγαπάνε; Δηλώνοντας απόντες και στο επάγγελμα εισαγγελείς στις ήττες; Εξηγεί ο «Υπεράνω όλων».

Στην Ελλάδα οι «αγανακτισμένοι» οπαδοί , που δηλώνουν ότι αγαπάνε την ομάδα τους περισσότερο από κάθε άλλο, στις στραβές ζητάνε συνεχώς αύξηση του μπάτζετ, καλύτερους παίχτες και προπονητές…. μονίμως όμως μόνο από τους «άλλους». Όχι και από τους ίδιους. Οι ίδιοι θεωρούν ότι τα 75 ευρώ του ερασιτέχνη και τα 15 ευρώ , ΕΤΗΣΙΩΣ, είναι μεγάλο ποσό για να τα δίνουν, μόνο οι 130.000 περίπου.

Λες και μόνο τόσοι είμαστε. Βρίζουν Θεούς και δαίμονες για την άνοδο των τιμών, των διαρκείας του ποδοσφαίρου της νέας σεζόν, (που και πάλι είναι φθηνότερα από της ΑΕΚ πχ) χωρίς όμως να λένε ότι τόσα χρόνια ήταν και χαμηλά, και χωρίς καμία αύξηση σταδιακή. Δεν θέλουν να «συμμετέχουν» στην «αύξηση» του μπάτζετ; Δεν θέλουν να «συμμετέχουν» ώστε να μείνουν οι Κάρμο, Όρτα, Ποντένσε, πχ , η να έρθουν ακόμη καλύτεροι;

Δεν θέλουν να συμμετέχουν ώστε να γίνουν ακόμη καλύτερες οι ομάδες μας στα ερασιτεχνικά αθλήματα; Στο μπάσκετ πόσο πρέπει κατά την γνώμη τους να κοστίζουν τα 7.000 διαρκείας και τα 4.500 εισιτήρια ώστε να ανέβει το μπάτζετ; Λένε ότι είναι καθήκον των εκάστοτε Προέδρων να βάζουν χρήματα. Και μέχρι ένα σημείο συμφωνώ.

Καθήκον τους είναι, όπως καθήκον δικό μας είναι επίσης να «συμμετέχουμε» μέσω των μελών, των εισιτηρίων και των διαρκείας. Καθήκον δικό μας είναι να είναι κατάμεστα όλα τα γήπεδα, σε όλους τους αγώνες και όχι μόνο στα «σημαντικά» ματς. Το κάνουμε ; Όχι. Ειδικά στα ερασιτεχνικά τμήματα πηγαίνουν ελάχιστοι και τους αποκαλούν και «γραφικούς» κιόλας.

Πως ακριβώς εννοούν την αγάπη και την στήριξη στην ομάδα που αγαπάνε; Δηλώνοντας απόντες και στο επάγγελμα εισαγγελείς στις ήττες; Στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα, υπάρχουν και καλύτερες ομάδες, υπάρχει και η τύχη, υπάρχουν σωστά και οι απαιτήσεις όπως όμως και οι υποχρεώσεις.

Μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός σε επίπεδο μπάτζετ ομάδες, σαν την Μπαρτσελόνα στο μπάσκετ, την Φενέρ και την Αστον Βίλλα, στο ποδόσφαιρο, την Προ Ρέκο στο Πόλο; Όχι … Και όμως τις έχει κερδίσει, και όχι μόνο μια φορά κάποιες εξ αυτών. Πως θα ανέβει ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί; Και μιλάνε ότι είναι αποτυχία που δεν απέκλεισε ο Ολυμπιακός την Ρεάλ στο Βερολίνο ;

Σοβαρά τώρα; Υπάρχουν άνθρωποι που καταφέρονται εναντίον Προέδρων, προπονητή και παιχτών; Που υποδεικνύουν τι είναι σωστό η λάθος, για τα λεφτά που βάζουν κάθε χρόνο από την τσέπη τους μιας και τα έξοδα υπολείπονται απείρως των εσόδων;

Μιλάνε για λάθος επιλογές επειδή δεν κατάφεραν να κερδίσουν την Ρεάλ ολοκληρώνοντας την υπέρβαση; Αποτυχία είναι να χάνεις από την Γκαμπάλα, όχι από την Αταλάντα πχ και από την Άλμπα, όχι από την Ρεάλ.

Η κάθε είδους στήριξη στις δύσκολες στιγμές φαίνεται, όχι στα πανηγύρια. Ας κάνουμε όλη την αυτοκριτική μας πριν ανοίγουμε το στόμα μας και καταδικάζουμε μετά από ήττες αυτούς που αποθεώνουμε όταν κερδίζουμε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News