Γιάννης Βρούτσης: Ο Υπουργός τουρίστας που βλέπει την Ελλάδα να ξεφτιλίζεται και δεν κάνει τίποτα

Το όνομά του Γιάννη Βρούτση θα μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου για δύο λόγους. Για τα αλησμόνου μνήμης σκόιλ ελικίκου, και για την παρουσία του στο Υπουργείο αθλητισμού ως τουρίστας που έβλεπε τη χώρα να ξεφτιλίζεται και δεν έκανε τίποτα.

Το όνομά του Γιάννη Βρούτση θα μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου για δύο λόγους. Για τα αλησμόνου μνήμης… σκόιλ ελικίκου, δηλαδή, εκείνο το σκάνδαλο με τα προγράμματα κατάρτισης πίσω στο 2020 που τον οδήγησαν με απόφαση του Πρωθυπουργού εκτός Κυβέρνησης και για την παρουσία του στο Υπουργείο αθλητισμού ως τουρίστας που έβλεπε τη χώρα να ξεφτιλίζεται και δεν έκανε τίποτα.

Ο Γιάννης Βρούτσης, Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, επαίρεται ότι με ένα νόμο, όπως έλεγε και μία άλλη ψυχή, έλυσε το πρόβλημα της λεγόμενης αθλητικής βίας. Και παραμύθιασε και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που το επαναλαμβάνει. Και το αφήγημά του μέσα σε μία ημέρα καταρρίφθηκε. Στον κεκλεισμένων των θυρών τελικό της ντροπής στο Βόλο έγινε ο κακός χαμός.

Ο Θοδωρής Καρυπίδης, αφεντικό του Άρη, μαζί με μία ομάδα παραγόντων και παικτών της ομάδας πήγαν καροτσάκι τη διαιτητή Φραπάρ, η οποία μέσα στην τρομάρα της θα έλεγε που βρέθηκε ανάμεσα σε τόσους «κανίβαλους». Δεν μπορούμε να φανταστούμε, χωρίς να κοκκινίσουμε από ντροπή, γιατί σεξιστικά σχόλια θα άκουσε.

Και αναρωτιόμαστε; Με ποια ιδιότητα ήταν ο Καρυπίδης στον πάγκο του Άρη; Έγινε προπονητής, φροντιστής, μασέρ; Γιατί ο Υπουργός δεν καυτηρίασε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά του Καρυπίδη και της κουστωδίας του;

Γιατί ως Υπουργός δεν καυτηρίασε τη γελοιότητα της ΕΠΟ, της οποίας οι παράγοντες δίνουν συγχαρητήρια ο ένας τον άλλον σα να διοργάνωσαν τον καλύτερο τελικό Κυπέλλου όλων των εποχών, στην Ελλάδα, μην πούμε όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Που δηλαδή, να υπήρχε και κόσμος στο γήπεδο τι θα βλέπαμε. Αλλά ο Βρούτσης μπορεί τον επόμενο τελικό να τον διοργανώσει εντελώς τελείως κεκλεισμένων των θυρών. Και χωρίς ομάδες. Θα πάει μόνο ένας διαιτητής, θα ρίξει το κέρμα και στο νικητή θα του στείλουν ταχυδρομικά το Κύπελλο. Και η ΕΠΟ θα πανηγυρίζει.

Αλλά φυσικά λύσαμε το πρόβλημα της βίας και στο Βερολίνο είχαμε μαχαιρώματα. Και ο Υπουργός; Σφύριζε αδιάφορα και έδινε ευχές και συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ζει σε άλλο κόσμο. Σε άλλη διάσταση. Σα να είναι σε κάποιο beach bar και να απολαμβάνει μοχίτο. Δεν ξέρουμε, ίσως για το Υπουργείο τουρισμού να ήταν πιο κατάλληλος. Ως μοντέλο ιδανικού τουρίστα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News