Ολυμπιακός: Η μαγκιά του Μεντιλίμπαρ στο δρόμο προς την κούπα

Αυτές οι λεπτομέρειες, που λέει και το άσμα, είναι που κάνουν τη διαφορά για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Λίγοι προπονητές θα έκαναν αυτό που έκανε ο Βάσκος. Οι ώρες περνούν, η 29η Μαϊου πλησιάζει, ολάκερος ο οργανισμός του Ολυμπιακού ζει και αναπνέει για τον μεγάλο τελικό με τη Φιορεντίνα, εύλογα το άγχος και η αγωνία έχουν… χτυπήσει «κόκκινο», αλλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει τον τρόπο του να αποφορτίζει τους ποδοσφαιριστές.

«Να ηρεμήσετε, να είστε με τους δικούς σας. Να περάσετε χωρίς κούραση την ημέρα και από Δευτέρα πάμε στην τελική ευθεία». Ο Μεντιλίμπαρ έδωσε τις οδηγίες του στην προπόνηση του Σαββάτου και άφησε ελεύθερους τους παίκτες του για να αποφορτιστούν, να ξεφύγουν για λίγο από τη δεδομένη πίεση ενός αγώνα που θα γράψει ιστορία.

Αγωνιστικά άλλωστε είναι όλοι έτοιμοι, έτσι και αλλιώς όμως είμαστε στο φινάλε της σεζόν, η ομάδα έχει όσα χρειάζεται για να παλέψει την Τετάρτη.

Έτσι ακριβώς πορεύτηκε ο Μεντιλίμπαρ μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε όλα τα παιχνίδια, όποιος κι αν ήταν ο βαθμός δυσκολίας, ο προπονητής του Ολυμπιακού ποτέ δεν πίεσε τους παίκτες του, ουδέποτε τους γέμισε με άγχος.

Επαγγελματίες είναι, το ρόστερ είναι γεμάτο από παίκτες που έχουν γευτεί τίτλους, δεν χρειάζονται προπονητή για να καταλάβουν τη σημασία του αγώνα της Τετάρτης ούτε χρειάζονται κάποιον πάνω από το κεφάλι τους για να πιεστούν.

Ο Μεντιλίμπαρ εξάλλου τους έχει προετοιμάσει κατάλληλα για τον ιστορικό τελικό. Τους έχει κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, τους έχει προετοιμάσει ψυχολογικά και αγωνιστικά, δεν θέλει να τους φορτώσει κι άλλα βάρη στις πλάτες του. Η μαγκιά του ήταν το ρεπό. Σιγά το πράγμα θα πείτε, αλλά οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Αυτές οι λεπτομέρειες, που λέει και το τραγούδι.

Ξέρει από τελικούς ο Μεντιλίμπαρ, ξέρει καλά τι χρειάζεται και ποια είναι η σωστή διαδικασία για να οδηγήσεις μία ομάδα στη «μάχη». Ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού έχει κάνει αυτά που πρέπει και όλοι οι δρόμοι, πλέον, οδηγούν στο βράδυ της Τετάρτης για μία ιστορική, θρυλική βραδιά!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News