Κώστας Τζολάκης: «Εχουμε προετοιμαστεί και για τα πέναλτι...»

Ο Κώστας Τζολάκης αναφέρθηκε στην πνευματική προετοιμασία για τον τελικό του Conference League αλλά και για το ενδεχόμενο να φτάσει η αναμέτρηση μέχρι τα πέναλτι…

Ο Κώστας Τζολάκης, που ήταν ένας εκ των δυο εκπροσώπων των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε τόσο στην προετοιμασία για ένα τέτοιο αγώνα όσο και στο ενδεχόμενο αυτός να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Τζολάκης ανέφερε:

Για το αν υπερισχύει η σωματική ή πνευματική προετοιμασία περισσότερο για τον τελικό: “Στον αυριανό τελικό και σε όλους το πνευματικό είναι πιο σημαντικό από το σωματικό. Η πιο έτοιμη πνευματικά ομάδα θα κατκατήσει το τρόπαιο”.

Για το αν είναι πλεονέκτημα για εσάς το γεγονός πως ο τελικός γίνεται στην Ελλάδα και την OPAP Arena: “Το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι έχουμε παίξει άλλες δύο φορές φέτος και ότι θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Το παιχνίδι όμως θα κριθεί στις τέσσερις γραμμές”.

Για το αν νιώθουν πιο σκληροί μετά τα δύσκολα παιχνίδια που βγάλατε εις πέρας: “Για να πάμε στον τελικό θα πρέπει να αποκλείσουμε και μεγάλα ονόματα. Δεν γίνεται να περνάς εύκολα αν θες να κατακτήσεις το τρόπαιο. Δίκαια είμαστε στον τελικό, το μόνο που απομένει είναι να δείξουμε ένα ακόμη καλό πρόσωπο”.

Για το αν έχει περάσει αρκετή ώρα στο βίντεο για να δει πέναλτι των παικτών της Φιορεντίνα: “Ο τελικός μπορεί να έχει μία τέτοια διαδικασία, καθήκον μας είναι να έχουμε προετοιμαστεί και γι αυτό. Όπως κάναμε ανάλυση σε όλη την ομάδα της Φιορεντίνα, έτσι κάναμε και στα πέναλτι”.

Για το αν η εμπειρία της Φιορεντίνα παίζει ρόλο ενόψει του αυριανού τελικού: “Έχει μεγαλύτερο αβαντάζ από εμάς γιατί πέρσι πήρε γεύση, παύουν να ισχύουν από την στιγμή που θα σφυρίξει ο διαιτητής για την έναρξη του αγώνα”.

Για το viral VIDEO με τον μικρό Γιαννάκη, που είναι αύριο είναι καλεσμένος του Ολυμπιακού μαζί με τον πατέρα του, και το αν είναι αυτό μια ευκαιρία για να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο στην Ευρώπη: “Είναι άλλη μία ευκαιρία για να αλλάξουμε την κατάσταση, να συνειδητοποιήσουμε τι εστί αθλητισμός και να σταματήσουμε τη βία στα γήπεδα και σε όλη τη χώρα που μας πονάνε πάρα πολύ”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News