Ολυμπιακός: Η πρώτη ομάδα εκτός των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων που πήρε Ευρωπαϊκό από το 2011!

Ο Ολυμπιακός έγραψε εγχώρια αλλά και ευρωπαϊκή ιστορία, καθώς με την κατάκτηση του έσπασε ένα ευρωπαϊκό σερί 13 χρόνων.

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε κυπελλούχος του φετινού Conference League με την νίκη 1-0 επί της Φιορεντίνα, με τους ερυθρόλευκους να γράφουν όχι μόνο ελληνική ιστορία αλλά και ευρωπαϊκή.

Πλέον είναι σπάνιο να βλέπουμε ομάδα εκτός των «κορυφαίων» πρωταθλημάτων (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία) να φτανει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πόσο μάλλον να την κατακτά.

Την τελευταία φορά που ομάδα εκτός των top 5 πρωταθλημάτων κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο ήταν το 2011 και συγκεκριμένα στο Europa League, όταν στο Δουβλίνο η Πόρτο κέρδισε την Μπράγκα με 1-0 στον πορτογαλικό εμφύλιο.

Στην κορυφή της λίστας των χωρών με τίτλους ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων βρίσκεται η Ισπανία με 65, ενώ ακολουθεί με 50 η Ιταλία, 48 έχει η Αγγλία και 32 η Γερμανία. Η Ολλανδία μετρά 16, η Γαλλία 14, η Πορτογαλία 11, το Βέλγιο 7, η Σκωτία 4, η Σοβιετική Ένωση (πριν τη διάλυσή της) επίσης 4, η Ρωσία 3, η Ρουμανία 2 όπως και η Τουρκία, η Σουηδία και η πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στην Ουκρανία,πρώην Ανατολική Γερμανία, την πρώην ενωμένη Τσεχοσλοβακία και Δανία, στις χώρες που έχουν κατακτήσει μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News