Γιάννης Κωνσταντέλιας: Ιστορική συμφωνία του ΠΑΟΚ με τη Σάλτσμπουργκ για την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας!

Αποτελεί την ακριβότερη πώληση στην ιστορία του «Δικεφάλου» του Βορρά» και την ακριβότερη αγορά στην ιστορία της Σάλτσμπουργκ!

ΠΑΟΚ και Σάλτσμπουργκ έδωσαν τα χέρια για τη μετακίνηση του Γιάννη Κωνσταντέλια από τους πρωταθλητές Ελλάδας στους δευτεραθλητές Αυστρίας. Η ομάδα της Αυστρίας ήταν η μοναδική που όχι απλώς έδειξε ενδιαφέρον για τον 21χρονο Βολιώτη μεσοεπιθετικό, αλλά το μετουσίωσε σε προτάσεις, με την επιμονή της να δικαιώνεται.

Η πρώτη πρόταση που έκανε η Σάλτσμπουργκ άγγιζε τα 12,5 εκατ. ευρώ, με τον ΠΑΟΚ να απαντά αρνητικά και τους Αυστριακούς να στέλνουν μήνυμα πως θα επιμείνουν. Η Σάλτσμπουργκ παρακολουθεί τον Κωνσταντέλια εδώ κι 1,5 χρόνο σχεδόν από τότε που καθιερώθηκε στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου» κι όσο ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός ανέβαζε την απόδοσή του, τόσο η αυστριακή ομάδα έδινε το βάρος της στην απόκτησή του.

Η τελική πρόταση των 17,5 εκατ. ευρώ, με τον ΠΑΟΚ να κρατά ένα ποσοστό μεταπώλησης στο 17,5 %, συνοδεύεται από μία σημαντική λεπτομέρεια, η οποία δυσκόλεψε αρχικά τους Αυστριακούς, αλλά τελικά αποφάσισαν να ενδώσουν. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ζήτησαν την πληρωμή των 10 εκατ. ευρώ μαζί με τις υπογραφές, με τη Σάλτσμπουργκ να αποδεικνύει τη θέλησή της να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη μεταγραφή, αποδεχόμενη και αυτό τον όρο.

Η συμφωνία, η οποία δουλεύτηκε κι επετεύχθη ανάμεσα στα στελέχη των δύο ομάδων, έφτασε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι πάντα εκείνος που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Οπως συνηθίζει, ο Ιβάν Σαββίδης είχε μία τελευταία συζήτηση με τα στελέχη της ΠΑΕ, η οποία δεν αφορούσε μόνο την τελική απόφαση για την πώληση του Γιάννη Κωνσταντέλια, αλλά και τις κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και στο εξής κι αφορούν την αξιοποίηση τμήματος του ποσού που μπήκε στα ταμεία απ’ την παραχώρηση του Κωνσταντέλια. Αλλωστε, το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κινήθηκαν μεταγραφικά γνωρίζοντας την πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη.

Εφόσον ο Κωνσταντέλιας παραχωρηθεί στην Σάλτσμπουργκ έναντι 17,5 εκ. Ευρώ τότε αυτή θα είναι η ακριβότερη πώληση στην ιστορία του ΠΑΟΚ και η ακριβότερη αγορά στην ιστορία της Σάλτσμπουργκ!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News