Γιώργος Χελάκης: Τι θα γίνει από εδώ και πέρα, «θα φανεί στη νεκροψία»...

Ο,τι και να πει κανείς σχετικά με το τι πρόκειται να πράξει ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, κινδυνεύει να πέσει έξω

Νέα είσοδος μεγαλοεπιχειρηματία στο ποδόσφαιρο, αλλά και μία μεγάλη έξοδος. Μέχρι τώρα περισσότερο σχολιάζεται η έξοδος του Δημήτρη Μελισσανίδη απ’ την είσοδο του Μάριου Ηλιόπουλου. Λογικό, όταν πρόκειται για τον άνθρωπο που συνδέθηκε με ορισμένες κορυφαίες στιγμές της «Ενωσης»,
που μόνο αυτός κι ο Λουκάς Μπάρλος έχουν συνδεθεί.

Δεν είναι η ώρα της αποτίμησης των πεπραγμένων του «τίγρη» τώρα, που για δεύτερη φορά πουλάει την ΠΑΕ ΑΕΚ. Απλώς, τώρα, οι φίλοι της ομάδας εύχονται ο αγοραστής να τα πάει καλύτερα απ’ ό,τι τα πήγε πριν από τριάντα χρόνια ο Μιχάλης Τροχανάς. Και τότε και τώρα είχαν ακουστεί πολύ σοβαρά ποσά για την εξαγορά.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Ηλιόπουλος δεν δέχτηκε ερωτήσεις μετά τη σύντομη τοποθέτησή του ώστε να ερωτηθεί σχετικά. Το αναφέρω διότι απ’ την πλευρά του απερχόμενου διοικητικού ηγέτη, τέτοιες απαντήσεις δεν δίνονται. Ο,τι και να πει κανείς σχετικά με το τι πρόκειται να πράξει ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, κινδυνεύει να πέσει έξω. Ούτε σχετικά με το μοντέλο διοίκησης, ούτε με τους ανθρώπους που θα τον πλαισιώσουν, ούτε με τις προτεραιότητες που θα θέσει.

Πολλοί αναρωτιούνται σχετικά με τις οικονομικές του δυνατότητες και την ικανότητα να σταθεί ισότιμα απέναντι σε οικονομικούς κολοσσούς, όπως οι Μαρινάκης, Αλαφούζος και Σαββίδης. Μόνο ο χρόνος θα δείξει ή (για να χρησιμοποιήσουμε μία φράση του Δημήτρη Μελισσανίδη) «θα φανεί στη νεκροψία». Ωστόσο η ΑΕΚ, με δικό της γήπεδο κι ισορροπία στα οικονομικά της, δεν είναι απαραίτητο ότι θα χρειαστεί οπωσδήποτε να βάλει ο νέος ιδιοκτήτης βαθιά το χέρι στην τσέπη του.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε άλλωστε κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μιλώντας για την οικονομικά αυτοδύναμη ΑΕΚ. Τους φίλους της «Ενωσης» ασφαλώς καθησυχάζει το γεγονός ότι ο Ματίας Αλμέιδα είναι ενημερωμένος για τις εξελίξεις και γνωρίζει τον Ηλιόπουλο. Αυτή είναι μία σημαντική παράμετρος και για την πορεία της ομάδας από εδώ και πέρα με όρους καθαρά αγωνιστικούς.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν έπεσε απ’ το… πουθενά. Είναι από τα πρώτα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας και βρισκόταν συχνά-πυκνά στο πλευρό του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ωστόσο το όνομά του ως διαδόχου μόνο την τελευταία εβδομάδα έκανε την εμφάνισή του σε ορισμένα δημοσιεύματα.

Ακόμα κι ο επικοινωνιακός μηχανισμός της ΑΕΚ εμφανιζόταν μουδιασμένος μέχρι χθες το βράδυ.  Ούτε ύμνοι για τον αποχωρήσαντα διοικητικό ηγέτη, ούτε «ευλογητός» για τον… ερχόμενο. Σιγά-σιγά θα διαμορφωθεί το νέο σκηνικό και τότε θα είναι πιο εύκολο ν’ αξιολογηθεί στις πραγματικές της διαστάσεις αυτή η αλλαγή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News