Ολυμπιακός Κάρμο: Η Νότιγχαμ μπαίνει στο «κόλπο» - Το σενάριο που τον φέρνει στον Ολυμπιακό και ο Μέντες

Ενδιαφέρον από τη Νότιγχαμ Φόρερστ για τον Κάρμο αποκαλύπτει η «Record», που αναφέρει την κοινή ιδιοκτησία με τον Ολυμπιακό. Το σενάριο, που αποκάλυπτε το SportDay.gr από τον Φεβρουάριο και ο ρόλος του Ζόρζε Μέντες.

Η θέληση του Ολυμπιακού να φέρει πίσω στο λιμάνι τον Νταβίντ Κάρμο είναι μεγάλη, όχι όμως αναγκαστικά και… αρκετή για να φέρει εις πέρας την αποστολή. Αφενός γιατί η Πόρτο δε χαρίζεται ποτέ στο κομμάτι των πωλήσεων και αφετέρου διότι το ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες του παίκτη είναι τεράστιο.

Πριν μερικές ημέρες, η πορτογαλική «Record» είχε αποκαλύψει ενδιαφέρον της Γούλβς και της Λέστερ, που πρόκεινται πιθανότατα για δύο από τους πολλούς… μνηστήρες, που θα ενοχλήσουν τους «Δράκους».

Το ίδιο Μέσο, σήμερα μιλά για εμπλοκή της Νότιγχαμ Φόρεστ στο… κόλπο, με την εφημερίδα να αναφέρει μάλιστα την κοινή ιδιοκτησία των Άγγλων με τον Ολυμπιακό. Το σενάριο, πάντως, μοιάζει ρεαλιστικό…

Το σενάριο στο τραπέζι

Όπως είχατε ενημερωθεί από τον Φλεβάρη στο sportday.gr, οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» σκέφτονταν από νωρίς το ενδεχόμενο να φέρουν πίσω τον ποιοτικό στόπερ μέσω δανεισμού από τη Νότιγχαμ. Με αυτόν τον τρόπο, ο Κάρμο θα κρατήσει ανοιχτό το «παράθυρο» του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο και θα εκπληρώσει και την επιθυμία του, που είναι να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Το κατά πόσο αυτό είναι δυνατό, έχει να κάνει αποκλειστικά με την ελευθερία κινήσεων, που θα έχει τελικά η Νότιγχαμ στο μεταγραφικό καλοκαίρι, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το Financial Fair Play. Αν τελικά μπορέσει να κάνει τις μεταγραφές που θέλει, ο Κάρμο θα μπορούσε να αποτελέσει μια λογικότατη επιλογή.

Άλλωστε, δεδομένης της ποιότητας του παίκτη, μία τέτοια κίνηση δε θα ήταν (αποκλειστικά) χάρη στον Ολυμπιακό, αλλά και επένδυση για το δικό της μέλλον. Ο παίκτης συγκεντρώνει ήδη ενδιαφέρον από την Πρέμιερ Λιγκ και κανείς δε μπορεί να πει ότι δε βρίσκεται στο επίπεδο του πρωταθλήματος. Έτσι, μετά τη λήξη ενός πιθανού δανεισμού στους «ερυθρόλευκους», ο Κάρμο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ μίας αγγλικής ομάδας και η Νότιγχαμ θα έχει στη διάθεσή της έναν ικανότατο αμυντικό.

Το ποσό, που ζητά η Πόρτο και δεν ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ, είναι κάθε άλλο παρά απαγορευτικό για το μπάτζετ των «reds», που είναι δεδομένο ότι θα κάνουν τέτοιες μεταγραφές αν ξεμπερδέψουν με τα ζητήματα που σχετίζονται με το FFP.

Ο ρόλος του Μέντες

Ο Ολυμπιακός έχει όλα τα «δυνατά χαρτιά» στο… σκληρό πόκερ της υπόθεσης Κάρμο. Πρώτα απ’ όλα έχει τη θέληση του ίδιου του παίκτη, που ζητά να επιστρέψει… το συντομότερο δυνατό. Κανείς δε μπορεί, όμως,  να υποτιμήσει και τον ρόλο του κορυφαίου ατζέντη, Ζόρζε Μέντες, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους «ερυθρόλευκους».

Ο πανίσχυρος διαμεσολαβητής δεν πρόκειται να πάει κόντρα στα «θέλω» του πελάτη του, ειδικά εφόσον σχετίζονται με τον Ολυμπιακό. Έτσι, ακόμα και το σενάριο που εμπλέκει τη Γουλβς (του Μέντες) με την υπόθεση του Πορτογάλου αμυντικού, μπορεί να… κρύβει από πίσω την ομάδα του Πειραιά.

Δηλαδή, σε περίπτωση που η Νότιγχαμ δε βρεθεί σε θέση να κάνει τη μεταγραφή, να αναλάβει τον… ρόλο της η Γουλβς. Με μεταγραφή και δανεισμό στον Πειραιά, εκπληρώνοντας έτσι και την επιθυμία του πελάτη, Κάρμο, αλλά και του… συνεργάτη Ολυμπιακού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News