Υπεράνω όλων: Απλά απέδειξαν όλοι τους, πόσο μικρόψυχοι και κομπλεξικοί είναι

Ο Ολυμπιακός έφτασε μόλις ένα σουτ μακριά από το Πρωτάθλημα. Η διαιτησία με τα σκανδαλώδη εις βάρος του σφυρίγματα, έκανε την “απονομή”. Δεν θέλουν να το βλέπουν; Δικαίωμα τους να πανηγυρίζουν που κέρδισαν έτσι. Ο «Υπεράνω όλων» εξηγεί…

Ο Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε , έδωσε κανονικά το παρόν στο 5ο ματς αφού ξετιμωρήθηκε, και γράφτηκε εκ νέου στο φ.α για εξύβριση διαιτητών. Συμπέρασμα; Όλα όσα κατά καιρούς “όμορφα λόγια” και αν λέει είναι απλά της στιγμής και υποκριτικά. Δεν θέλει ούτε το 50-50, ούτε το 70-30 που τον έπαιξαν οι διαιτητές στο 5ο ματς και του έδωσαν το Πρωτάθλημα, δεν θέλουν ούτε “ωραίες ατμόσφαιρες” (τις είδαμε όταν έχαναν), θέλουν μόνο να κερδίζουν με κάθε τρόπο, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν είναι καλύτεροι.

Ο Κωστάκης τώρα, με τις δηλώσεις του, απλά απέδειξε πόσο μικρόψυχος , πόσο κομπλεξικός, και πόσο παρτάκιας είναι, απέναντι σε ηθικούς ανθρώπους όπως οι Αγγελόπουλοι. Δεν ήταν ούτε θα γίνει ποτέ ηγέτης, όπως τον πατρονάρουν , γιατί πολύ απλά οι ηγέτες γεννιούνται, δεν γίνονται και τον σεβασμό όλων τον κερδίζουν με την συμπεριφορά τους μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού τον ευχαριστούν που πήγε εκεί που ανήκε βάση συμπεριφοράς από την πρώτη στιγμή. Καμία κούπα εγχώρια η Ευρωπαϊκή δεν είναι αρκετή τόση ώστε, να αναδεικνύει το μεγαλείο ενός αθλητή.

Καμία επιλογή, κανένα μπάτζετ δεν έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός με τα όποια λάθη του αγωνιστικά, με τις όποιες επιλογές του, έφτασε μόλις ένα σουτ μακριά απο το Πρωτάθλημα. Η διαιτησία με τα σκανδαλώδη εις βάρος του σφυρίγματα, έκανε την “απονομή”. Δεν θέλουν να το βλέπουν; Δικαίωμα τους να πανηγυρίζουν που κέρδισαν έτσι. Ο στερημένος δεν έχει κ άλλη επιλογή. Πανηγυρίζει και αποθεώνει αυτόν που τον έβριζε, αυτόν που τον έδιωξε, αυτόν που δεν πάταγε στο γήπεδο και δεν επένδυε, αυτόν που έβαλε πωλητήριο.

Οι Αγγελόπουλοι ποτέ δεν έκαναν τίποτε από όλα αυτά. Πορεύονται στον ίδιο δρόμο της ηθικής απο το ξεκίνημα τους στον Ολυμπιακό. Ακόμη και αν κατηγορούνται απο οπαδούς του Ολυμπιακού, για το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο τις καταστάσεις. Πως; Με το να βρίζουν καθήμενοι στα court-seat, με το να καθυβρίζουν Κράτος και Υπουργούς, με το να κυνηγάνε βρίζοντας τους διαιτητές σε φυσούνα και αποδυτήρια, με το να “ασχολούνται” με την ΕΟΚ και την ΚΕΔ όπως “άλλοι”, με το να μην αντιδρούν αλήτικα σε όλα όσα συμβαίνουν εις βάρος τους. Κατηγορούνται επειδή θέλουν οι αγώνες να κερδίζονται μόνο μέσα στο παρκέ, και να κερδίζει ο καλύτερος.

Για να ξεφύγουμε λίγο από την τοξικότητα, ας περάσουμε σε πιο σημαντικά πράματα. Σε 2,5 μήνες ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το 1ο του, Παγκόσμιο τρόπαιο ποδοσφαίρου, στο Θρυλικό Μαρακανά, απέναντι στην Φλαμένγκο, ως Πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους.

Με τον ίδιο Πρόεδρο, που είχε παρατήσει τον Ολυμπιακό και ασχολιόταν με την Νόττιγχαμ και την Ρίο Άβε, όπως έγραφαν τα σάϊτ της αλήθειας. Που είχε ρίξει λευκή πετσέτα , για να σηκώσει μετά απο λίγο διάστημα το 1ο Ευρωπαϊκό τρόπαιο, που ήρθε ποτέ,από καταβολής ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

 

Τρόπαια στο μπάσκετ θα έρθουν ξανά κ άλλα , και από τον Ολυμπιακό, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Είναι σίγουρο, όση ειρωνεία και χλευασμό και αν βγάζουν οι αλαζόνες και οι είρωνες. Τρόπαια Ευρωπαϊκά ποδοσφαίρου όμως μόνο ο Ολυμπιακός έχει φέρει και πάλι μόνο αυτός πρώτος θα ξαναφέρει. Η μήπως έχουν στεφθεί Πρωταθλητές Ευρώπης σε ,Πόλο αντρών και γυναικών, και έχουν σηκώσει οι αντίπαλοι μας Ευρωπαϊκά σε Βόλεϊ αντρών και γυναικών και δεν το ξέρουμε; 20 συνολικά παρακαλώ και το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο.

Και θα τελειώσω με τα δικά μας όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις που πρέπει κατ΄εμέ να γίνουν στο μπάσκετ, ώστε την νέα χρονιά να εμφανιστούμε στο παρκέ ακόμη καλύτεροι.

Θεωρώ επιβεβλημένη την μεταγραφή του Ντόρσεϊ, λόγω κυρίως του Ελληνικού διαβατηρίου, θα ήταν ευχής έργον να επιστρέψει ο Βεζένκοφ η ανάλογης αξίας παίχτης, και να έρθει ένας ακόμη παίχτης στην περιφέρεια με τα χαρακτηριστικά του Φουρνιέ, η και ο ίδιος ακόμη.

Για να κερδίζεις και την διαιτησία. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι Ολυμπιακός και χαλασμένος δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει ποτέ. Γιατί πολύ απλά δεν βλέπει καν τον αιώνιο δεύτερο. Και πως να είναι διαφορετικά όταν κάνουμε τους εφιάλτες τους, πραγματικότητα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News