Βαγγέλης Μαρινάκης: 14 χρόνια στον Ολυμπιακό γεμάτα επιτυχίες και τίτλους

Βαγγέλης Μαρινάκης: 14 χρόνια στον Ολυμπιακό γεμάτα επιτυχίες και τίτλους

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε επίσημα τον Ολυμπιακό σαν σήμερα στις 18 Ιουνίου του 2010 και τον εκτόξευσε σε όλα τα επίπεδα

«Ονειρέψου, Αγάπα, Δημιούργησε, Πάλεψε, Επιβίωσε, Νίκησε». Αυτές τις λέξεις έχει γραμμένες ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τατουάζ στο αριστερό του χέρι. Και αποτυπώνουν πλήρως το τι έχει κάνει με τον Ολυμπιακό στα 14 χρόνια που βρίσκεται στην διοίκηση του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε επίσημα τον Ολυμπιακό στις 18 Ιουνίου του 2010, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Σωκράτη Κόκκαλη και 14 χρόνια μετά είναι ασταμάτητος ζητώντας πάντα το καλύτερο για την ομάδα. Φέτος πανηγύρισε με τους «ερυθρόλευκους» κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου, που ήταν το Conference League.

Το 2010 ο Ολυμπιακός ως σύλλογος είχε (συνολικά στα βασικά ομαδικά σπορ) τρεις τίτλους λιγότερους από τον Παναθηναϊκό. Έκτοτε τον έχει αφήσει να… τρώει τη σκόνη του. Δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιρικοί τίτλοι. Είναι ότι μαζί με την ΠΑΕ «ποτίστηκε» και ο Ερασιτέχνης με συνέπεια, πλέον, ο σύλλογος να ξεπεράσει τους 300 τίτλους (314) και οι 127 εξ’ αυτών (δηλαδή άνω του 40% της ιστορίας!) να φέρουν φαρδιά την υπογραφή του σημερινού ηγέτη.

Ο Ερασιτέχνης που τότε είχε τεράστια (για τα δεδομένα ερασιτεχνικών σωματείων) χρέη 7 εκατομμυρίων ευρώ ήρθε στα ίσια του χάρη στα προσωπικά χρήματα του Βαγγέλη Μαρινάκη και την οικονομική σύνδεση των εισιτηρίων της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη και ταυτόχρονα γιγαντώθηκε αγωνιστικά σαρώνοντας εντός συνόρων και μεγαλουργώντας διεθνώς φτάνοντας σε τελικούς και κατακτώντας τίτλους.

Η δουλειά στην ακαδημία και το UEFA Youth League

Ένα από τα πιο αγαπημένα και σημαντικά οράματα του Βαγγέλη Μαρινάκη, πέρα από τη διεθνή καταξίωση της ποδοσφαιρικής ομάδας (έφτασε ως και το 24 του ranking της UEFA πέραν της φετινής κατάκτηση του Conference League) αλλά και γενικώς του Ολυμπιακού ως ενός κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου αφορά στην ακαδημία.

Μαζί του βελτιώθηκε με κάθε πιθανό τρόπο και σε κάθε επίπεδο η λειτουργία της ακαδημίας και φυσικά οι εγκαταστάσεις της που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνες των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη. Για να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες της ακαδημίας, της οποίας το ετήσιο κόστος λειτουργίας ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ, βγήκαν από την τσέπη του προέδρου ως τώρα περίπου 35 εκατ. ευρώ!

Φέτος η ομάδα Κ19 έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Youth League, δηλαδή του Champions League των Νέων. Ο Ολυμπιακός, κατέκτησε το δύο από τα 4 ευρωπαϊκά τρόπαιο σε επίπεδο συλλόγων της UEFA και είναι ένα ακόμα παράσημο για τον ιδιοκτήτη του.

Η ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά τα σημαντικά σε αθλητικό επίπεδο, υπήρχε και κάτι ακόμα πιο σπουδαίο, η κοινωνική προσφορά. Και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ούτε εδώ υπήρχαν σύνορα.
Ο Ολυμπιακός άπλωσε το χέρι βοήθειας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (Εύβοια, Έβρος, Μάνδρα, Λάρισα, Κρήτη, Ψέριμος, ενίσχυση της δημόσιας υγείας την περίοδο της covid-19, Ιδρύματα Ελπίδα και Φλόγα) για κάθε είδους ανάγκη ωστόσο μέσω της UNICEF και όχι μόνο (φιλικό για την ενίσχυση των πληγέντων από τον πόλεμο της Ουκρανίας) πέρασε τα σύνορα. Και πάντα είναι στο πλευρό της Μητρόπολης Πειραιά και στο κοινωνικό της έργο.

Ο Ολυμπιακός οδεύει προς τα 100 χρόνια ζωής και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι μάχεται και ονειρεύεται πάντα για το καλύτερο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News