Γιώργος Χελάκης: Ο Παναθηναϊκός κι ο προπονητής του... αγόρασαν πολύτιμο χρόνο

Η Μπότεφ κι η Μάριμπορ είναι ομάδες που προσφέρονται γι’ αποκλεισμό από έναν απλώς προσεκτικό και σοβαρό Παναθηναϊκό.

Kλήρωση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Παναθηναϊκού. Πρώτα απ’ όλα διότι θα μπορούσε όντας
ανίσχυρος να πέσει πάνω σε καμιά Μπράγκα ή κανέναν Αγιαξ. Στη συνέχεια διότι ούτε η Μπότεφ, ούτε η Μάριμπορ είναι ομάδες που θα τον τρομάξουν.

Eντάξει, δεν γίνεται να μιλάμε για περίπατο, πολύ δε περισσότερο όταν η Μάριμπορ τού είχε κλείσει το σπίτι πριν από περίπου δώδεκα χρόνια. Ωστόσο δεν γίνεται να τα θέλουμε όλα δικά μας. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι ότι -περνώντας ο Παναθηναϊκός– παραμένει και για την επόμενη κλήρωση στο γκρουπ των ανίσχυρων. Από εκεί και πέρα η κλήρωση τού δίνει την ευκαιρία να «αγοράσει» χρόνο. Κι η ομάδα κι ο Ντιέγκο Αλόνσο, ως νέος προπονητής, που ακόμα ψάχνει και ψάχνεται. Αυτές τις ομάδες οι «πράσινοι» τις προσπερνούν ακόμα κι αν δεν έχουν προλάβουν να μονταριστούν πλήρως, ακόμα κι αν δεν έχουν ολοκληρώσει τη μεταγραφική τους ενίσχυση. Ετσι πρέπει να αντιμετωπιστε ίαπ’ την πλευρά των «πρασίνων» η κλήρωση γι’ αυτό τον προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Ως παράταση χρόνου για να προλάβει ο προπονητής να εγκλιματιστεί στη νέα του ομάδα, αλλά κι οι παίκτες να αφομοιώσουν τα τυχόν νέα στοιχεία που θέλει να βάλει ο κόουτς στο παιχνίδι τους.

Aυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Χρειάζεται χρόνος. Η βουλγαρική Μπότεφ κι η σλοβενική Μάριμπορ είναι ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, που προσφέρονται γι’ αποκλεισμό από έναν απλώς προσεκτικό και σοβαρό Παναθηναϊκό. Ο Ντιέγκο Αλόνσο, απ’ την πλευρά του, μπορεί να εντάξει τις δύο αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της προετοιμασίας, ώστε να παρουσιάσει στη συνέχεια ένα σύνολο, όπως ο ίδιος το προγραμματίζει. Αρκεί ο διοικητικός και μεταγραφικός μηχανισμός της «πράσινης» ΠΑΕ να δουλέψει και στο επίπεδο των αποδεσμεύσεων και στο επίπεδο των ενισχύσεων. Εκεί θα κριθούν πολλά. Ενα απ’ τα θέματα που πρέπει νωρίς να ξεκαθαρίσουν είναι αυτό του Φώτη Ιωαννίδη. Η πρόταση των είκοσι πέντε εκατομμυρίων απ’ την Ιπσουιτς είναι μυθική. Η μεγαλύτερη για Ελληνα ποδοσφαιριστή. Στην παρούσα φάση δεν βλέπω πώς είναι δυνατόν να υπάρξει υπερθεματιστής.

Aντιλαμβάνομαι ότι η άμεση απόρριψή της έχει να κάνει και με την άρνηση του παίκτη να πάει στη νεοφώτιστη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Τουναντίον πιστεύω ότι μία ισόποση πρόταση απ’ την Μπολόνια
θα εκτιμηθεί διαφορετικά απ’ τον παίκτη κι ίσως απ’ την ΠΑΕ. Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός δεν αντέχει να ζει μ’ αυτή την εκκρεμότητα που δεν θεωρώ ότι θα λυθεί αν ο παίκτης υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του με αυξημένες αποδοχές. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι αποφασισμένη να ξοδέψει φέτος το καλοκαίρι για να ενισχύσει την ομάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο χρόνος είναι απεριόριστος. Κάθε άλλο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News