Ολυμπιακός: Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για την ομάδα των 100 χρόνων

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει έτοιμο το πλάνο του για ακόμη μία καλύτερη και ισχυρότερη ομάδα τη νέα σεζόν.

Ηταν το κεντρικό πρόσωπο της μαγικής πορείας έως και την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ. Ο άνθρωπος που ήρθε σε ένα διάστημα που όλα έμοιαζαν χαμένα και μετέτρεψε τον Ολυμπιακό σε μια ισχυρή ομάδα που έφτασε έως το όνειρο, μέχρι πρότινος, την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, περί ου ο λόγος, απολαμβάνει τους καρπούς της επιτυχίας του στο διάστημα των διακοπών του στην αγαπημένη του Βασκονία την ώρα όμως που ξέρει πολύ καλά πως η επόμενη σεζόν που έρχεται είναι ακόμη πιο απαιτητική. Για αυτό και έχει ήδη φροντίσει μαζί με τους συνεργάτες του να βάλει σε εφαρμογή το πλάνο για τον Ολυμπιακό των 100 χρόνων. Έναν Ολυμπιακό που θέλει να είναι ακόμη καλύτερος από αυτόν που παρουσίασε στους 3,5 μήνες της σεζόν που πέρασε, όντας ο τρίτος κατά σειρά προπονητής και αναλαμβάνοντας μια ομάδα που δεν είχε διαλέξει ο ίδιος.

Μια ομάδα που κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο ακέραιο το ρόστερ της, και με «κορμό» αυτή θέλει να φτιάξει και τον επόμενο Ολυμπιακό. Όπως ο ίδιος έχει τονίσει μιλώντας στην πατρίδα του, ό,τι έγινε την σεζόν που πέρασε δεν θα μετρήσει για την επόμενη. Ξέρει πως αυτή την φορά έχοντας την ομάδα του από την πρώτη μέρα θα μπορέσει να δουλέψει στο 100% πάνω στην δική του ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Για να παρουσιάσει έναν Ολυμπιακό φουλ επιθετικό, που θα πρεσάρει ψηλά και θα επιδιώκει να «πνίξει» τον αντίπαλο.

Με την κατοχή της μπάλας και την γρήγορη ανάπτυξη έχοντας το 4-3-3 (ή 4-2-3-1) πάντα στο μυαλό του ως πλάνο, στηριζόμενος στα εξτρέμ που θα παίρνουν γραμμή και θα διεμβολίζουν την αντίπαλη άμυνα.

Ένας Ολυμπιακός που θα κυκλοφορεί γρήγορα την μπάλα και θα έχει πάντα την ίδια νοοτροπία ανεξάρτητα με ποιον θα αγωνίζεται. Κάτι που ήδη έχει «μπολιάσει» ο Μεντιλίμπαρ στην ομάδα δίνοντας το «μέταλλο» του νικητή στους «ερυθρόλευκους».

Η αποθέωση της ζωής του!

Ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής του περνάει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απολαμβάνοντας την αποθέωση που έζησε τόσο στην Ελλάδα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού όσο και στην πατρίδα του που είναι περιζήτητος. Δεν είναι τυχαίο πως έχει ήδη δώσει 10αδες συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της χώρας του και συνεχίζει ακάθεκτος. Είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς αυτό που πέτυχε ήταν κάτι μοναδικό και αυτό αναγνωρίζεται από όλους στην Ισπανία, και ειδικά στην ιδιαίτερη πατρίδα την Βασκονία. Ο προπονητής του Ολυμπιακού απολαμβάνει τις στιγμές με τον γνωστό αυθεντικό τρόπο που τον διακρίνει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News