ΠΑΟΚ: Η εξήγηση για την κατάσταση του χλοοτάπητα της Τούμπας

Η επιλογή είδους χλοοτάπητα στα 6 από τα 14 γήπεδο της Σούπερ Λιγκ και η εξήγηση της εταιρίας που είναι υπεύθυνη

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας «επιπέδου Γ’ εθνικής» και όσο υπερβολικός και αν ακούστηκε, τα λεγόμενά του είχαν βάση καθώς σε πολλά σημεία ο χλοοτάπητας έμοιαζε αδύναμος. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, στη επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λιγκ, έγινε η καταγραφή των όσων έγιναν στους αγωνιστικού χώρους των 14 γηπέδων των ομάδων της κατηγορίας.

«Τα θερμόφιλα γήπεδα (Άρης, Γιάννενα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Βόλος, Ατρόμητος) βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και είναι απαλλαγμένα από ασθένειες. Τα ψυχρόφιλα γήπεδα ( ΟΑΚΑ, ΠΑΟΚ, Τρίπολη, Λαμία, Ιωνικός, Απόλλωνας) πιέστηκαν από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και θα επανέλθουν σε πλήρη δραστηριότητα όταν οι θερμοκρασίες σταθεροποιηθούν κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου. Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να διατηρηθούν οι χλοοτάπητες σε καλή κατάσταση, απαιτείται από τις ομάδες συστηματική παρακολούθηση και άμεση παρέμβαση, σύμφωνα με τις υποδείξεις των εμπειρογνωμόνων της Grassform, καθώς οποιαδήποτε ολιγωρία ή καθυστέρηση, ενδέχεται να προκαλέσει ζημιές στους χλοοτάπητες. Οι εργασίες συνεχίζονται, με διορθωτικές ενέργειες, όπου αυτό απαιτείται, καθώς τα έργα δεν περιορίζονται στο χλοοτάπητα, αλλά αφορούν και στο εδαφικό υπόστρωμα, τα αποστραγγιστικά κ.λπ. Η τρίτη φάση αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021, ούτως ώστε να ελεγχθούν οι χλοοτάπητες και τα σχετικά έργα (υπόστρωμα, αποστράγγιση κ.λπ.) μετά από τη διεξαγωγή αρκετών αγώνων, υπό διάφορες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες, βροχοπτώσεις κ.α.)» ανέφερε το δημοσίευμα της επίσημης ιστοσελίδας της Λίγκας.

Το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ θα έρθει στις 26 Σεπτεμβρίου, όταν και ο Δικέφαλος του βορρά θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Δικέφαλο του νότου, και τότε θα καταγραφεί το αν η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου θα έχει βελτιωθεί, κάτι που σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί και από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν μέχρι τότε.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News