Ολυμπιακός: Το πρόστιμο που επιβλήθηκε για την ανακοίνωση μετά το παιχνίδι με τον Βόλο

Η οργισμένη ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά το παιχνίδι με τον Βόλο, στις 3 Δεκεμβρίου 2023, είναι ο λόγος που επιβλήθηκε πρόστιμο στους «ερυθρόλευκους» από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Με πρόστιμο 15.100 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά από αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη για δυσφήμηση από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων. Την απόφαση ανακοίνωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ο λόγος του προστίμου, είναι η οργισμένη ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, η οποία έκανε λόγο για «μαφία και παρακράτος που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο», έπειτα από το παιχνίδι με τον Βόλο στις 3 Δεκεμβρίου 2023, όπου κατήγγειλαν κυβέρνηση, ποδοσφαιρικά όργανα, αστυνομία και διαιτησία.

Δείτε την ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Επέβαλε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός χρηματική ποινή 15.100 € κατόπιν πειθαρχικής δίωξης που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων.

Κήρυξε τον δεύτερο εγκαλούμενο, Ιωάννη Σφακιανάκη, πειθαρχικά ελεγκτέο για το πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 11 παρ. 3 σε συνδ. με άρθρο 14 παρ.2 του Πειθαρχικού Κώδικα, για το οποίο ευθύνεται αντικειμενικά το πρώτο εγκαλούμενο σωματείο, «ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ».

Επέβαλε σε βάρος του δεύτερου εγκαλούμενου, Ιωάννη Σφακιανάκη, τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή, ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ, του πρώτου των εγκαλουμένων, σωματείου «ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ», ευθυνομένου, ως προς την εν λόγω χρηματική ποινή, εις ολόκληρον με αυτόν και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα.

Απειλεί σε βάρος του πρώτου εγκαλουμένου σωματείου, «ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ» χρηματική ποινή, ύψους χιλίων εξακοσίων εξήντα επτά (1.667) ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα, που επιβλήθηκε, σε βάρος του δεύτερου των εγκαλουμένων, Ιωάννη Σφακιανάκη.

Κήρυξε το πρώτο εγκαλούμενο, σωματείο «ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ» πειθαρχικά ελεγκτέο για το πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 11 παρ.3 σε συνδ. με άρθρο και 14 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα ΕΠΟ.

Επέβαλε σε βάρος του πρώτου εγκαλούμενου, σωματείου «ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ», χρηματική ποινή, ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ.

Κήρυξε τον δεύτερο εγκαλούμενο, Φίλιππο Παρασκευόπουλο, πειθαρχικά ελεγκτέο για το πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 11 παρ. 3 σε συνδ. με άρθρο 14 παρ.2 του Πειθαρχικού Κώδικα, για το οποίο ευθύνεται αντικειμενικά το πρώτο εγκαλούμενο σωματείο, «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ».

Επέβαλε σε βάρος του δεύτερου εγκαλούμενου, Φίλιππου Παρασκευόπουλου, τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή, ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ, του πρώτου των εγκαλουμένων, σωματείου «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ», ευθυνομένου, ως προς την εν λόγω χρηματική ποινή, εις ολόκληρον με αυτόν και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα.

Απειλεί σε βάρος του πρώτου εγκαλουμένου σωματείου, «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ» χρηματική ποινή, ύψους χιλίων εξακοσίων εξήντα επτά (1.667) ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα, που επιβλήθηκε, σε βάρος του δεύτερου των εγκαλουμένων, Φίλιππου Παρασκευόπουλου.

Κήρυξε το πρώτο εγκαλούμενο, σωματείο «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ» πειθαρχικά ελεγκτέο για το πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 11 παρ.3 σε συνδ. με άρθρο και 14 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα ΕΠΟ.

Επέβαλε σε βάρος του πρώτου εγκαλούμενου, σωματείου «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ», χρηματική ποινή, ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ.

Απάλλαξε το πρώτο εγκαλούμενο, σωματείο «ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ», του πειθαρχικού παραπτώματος του άρθρου 14 α της Προκήρυξης Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2022-2024 σε συνδυασμό με άρθρο 29 παρ. 9 ΚΑΠ ΕΠΟ.

Κήρυξε τον δεύτερο εγκαλούμενο, Δημήτριο ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ, πειθαρχικά ελεγκτέο για το πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 11 παρ. 2 σε συνδ. με 10 παρ. 1 περ.δ (Ι) του Πειθαρχικού Κώδικα, για το οποίο ευθύνεται αντικειμενικά το πρώτο εγκαλούμενο σωματείο, «ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ».

Επέβαλε σε βάρος του δεύτερου εγκαλούμενου, Δημητρίου ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή, ύψους οκτακοσίων τριάντα τεσσάρων (834) ευρώ, του πρώτου των εγκαλουμένων, σωματείου «ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ», ευθυνομένου, ως προς την εν λόγω χρηματική ποινή, εις ολόκληρον με αυτόν και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπέντε (15) ημέρες.

Απειλεί σε βάρος του πρώτου εγκαλουμένου σωματείου, «ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ» χρηματική ποινή, ύψους χιλίων εξακοσίων εξήντα επτά (1.667) ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπέντε (15) ημέρες, που επιβλήθηκε, σε βάρος του δεύτερου των εγκαλουμένων, Δημητρίου ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ.

Κήρυξε το πρώτο εγκαλούμενο, σωματείο «ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ» πειθαρχικά ελεγκτέο για τα πειθαρχικά παραπτώματα των άρθρων 11 παρ. 2 σε συνδ με 10 παρ. 1 περ.δ (Ι), συνδ. 15 παρ.3 περ. (Ι) εδ.β και 14 του Πειθαρχικού Κώδικα ΕΠΟ.

Επέβαλε σε βάρος του πρώτου εγκαλούμενου, σωματείου «ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ», χρηματική ποινή, ύψους χιλίων ογδόντα τεσσάρων ευρώ (1.084 ευρώ).»

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News