ΝΤΕ ΛΑΟΥΡΕΝΤΙΣ: «Το σύστημα δε λειτουργεί πια, χρειαζόμαστε μία νέα European League, αξίας 10 δις ευρώ»

Ο πρόεδρος της Νάπολι προτείνει ένα νέο project που θα αποφέρει περισσότερα έσοδα στους συλλόγους και παράλληλα θα εφαρμόζεται ένα πιο δημοκρατικό σύστημα εισόδου των ομάδων, με βάση την πορεία τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

O ισχυρός άνδρας της Νάπολι επιθυμεί ένα πιο προσοδοφόρο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου η πρόκριση θα βασίζεται στις επιδόσεις των συλλόγων και όχι στη φόρμουλα της Super League, όπου οι ομάδες κλήθηκαν να συμμετέχουν ανεξαρτήτως από τις επιδόσεις τους στο πρωτάθλημα της χώρας τους. 

Όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Sportsmail»: 

«Χρειαζόμαστε μία νέα European League… αξίας 10 δις  ευρώ, αλλά η πρόκριση θα βασίζεται στην αξία, σε αντίθεση με τη Super League», τόνισε ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις. 

«Το σύστημα δεν λειτουργεί πια, χρειαζόμαστε ένα πιο σύγχρονο και προσοδοφόρο τουρνουά. Το Champions και το Europa League δεν δημιουργούν επαρκή έσοδα για τους συλλόγους για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή τους σε αυτό. Για να είσαι ανταγωνιστικός, χρειάζεσαι περισσότερους παίκτες πρώτης κατηγορίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα  και το χρηματικό έπαθλο από τους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς δεν το καλύπτει αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σύλλογοι πρέπει να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για να καταλήξουν σε ένα πιο σύγχρονο και προσοδοφόρο τουρνουά για όλους», πρότεινε ο Ντε Λαουρέντις και συμπλήρωσε. 

«Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων μειώνοντας το μέγεθος των κορυφαίων κατηγοριών σε όλη την Ευρώπη. Επίσης, να δημιουργήσουμε  ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με δημοκρατικό σύστημα εισόδου, με βάση το τι επιτυγχάνουν οι ομάδες στις εγχώριες διοργανώσεις τους. Έχω εξετάσει ένα project έτοιμο να από φέρει 10 δισ. ευρώ στο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά χρειαζόμαστε προθυμία και πλήρη ανεξαρτησία».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News