ΡΟΝΑΛΝΤ ΚΟΥΜΑΝ: Κρόιφ και Γκουαρδιόλα τον είχαν προτείνει και το 2003

Ο Ολλανδός τεχνικός των «μπλαουγκράνα» ήταν ο εκλεκτός για τον πάγκο από τότε, αλλά τελικά επιλέχθηκε ο Φρανκ Ράικαρντ.

Η Μundo Deportivo κάνει μια αναδρομή στο 2003, όταν το όνομα του Ρόναλντ Κούμαν είχε πέσει στο τραπέζι για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα και μάλιστα προτάθηκε τόσο από τον Γιόχαν Κρόιφ, όσο και από τον Πεπ Γκουαρδιόλα. 

Τι αναφέρει η ισπανική εφημερίδα: 

Η ιδέα να γίνει προπονητής της Μπαρτσελόνα  ο Ρόναλντ Κούμαν , προέκυψε πριν από 18 χρόνια, με αφορμή την εκλογική διαδικασία του 2003. Τότε , τόσο ο Γιόχαν Κρόιφ, όσο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα σκέφτηκαν  τον Ολλανδό ως προπονητή για το νέο τους project. Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» και ο Ισπανός πρώην παίκτης των «μπλαουγκράνα»  στήριζαν τότε  διαφορετικές πλευρές, τους Λαπόρτα και Μπασάτ αντίστοιχα, αλλά και οι δύο σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία ο  νυν τεχνικός των Καταλανών.

 

«Όλοι τον θέλουν στη Μπάρτσα, αν και δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη και ο Άγιαξ δεν θέλει να τον αποχωριστεί», είχε πει ο Κρόιφ σε εκείνη την προεκλογική εκστρατεία.

Ο Κούμαν διατηρούσε προβάδισμα έναντι του Γκους Χίντινγκ και του Φρανκ Ράικαρντ, τον οποίο τελικά επέλεξε ο Λαπόρτα. 

Εκείνη την περίοδο, ο Κούμαν ήταν προπονητής σ τον Άγιαξ και του έμενε ένας χρόνος από το συμβόλαιό του και η ολλανδική ομάδα ζήτησε ένα ποσό για την αποχώρησή του, το οποίο η Μπαρτσελόνα δεν θέλησε καν να μπει σε διαπραγματεύσεις με τους Ολλανδούς.  Μόλις ο Λαπόρτα κέρδισε τις εκλογές, το όνομα του Κούμαν, λόγω του μεγάλου ποσού της μεταγραφής του, παραμερίστηκε προς όφελος των Φρανκ Ράικαρντ και Μάρκο Φαν Μπάστεν. Τελικά επιλέχθηκε ο πρώτος και παρουσιάστηκε οκτώ ημέρες μετά τις εκλογές.  

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News