Γιώργος Χελάκης: Αυτά που (τους) έκανε ο Παυλίδης, πόσοι Άγγλοι σέντερ φορ μπορούν να τα κάνουν...

Hρθε η… κίνηση των πλανητών που ο διεθνής Έλληνας επιθετικός κι όχι άδικα μπήκε στο στόμα εκατομμυρίων Aγγλων οπαδών που ανάθεμα κι αν ήξεραν ότι ένας κάποιος Παυλίδης είναι βασικός φορ στην Μπενφίκα.

Εχει ξαναβάλει τέτοιο γκολ ο Βαγγέλης Παυλίδης; Η απάντηση είναι ναι. Eχει ξαναβάλει με την Aλκμααρ. Πέρσι ήταν που με κοφτές ντρίπλες και προσποιήσεις είχε ακινητοποιήσει τρεις αμυντικούς πριν πλασάρει εύστοχα. Τότε μάλιστα το είχε κάνει πιο πλάγια αριστερά. Κατά συνέπεια δεν του προκυψε για πρώτη φορά μέσα στο Γουέμπλεϊ.

Oι συγκεκριμένες κινήσεις συμπεριλαμβάνονται από μακρού χρόνου στο ρεπερτόριο του. Στην Εθνική η αλήθεια είναι πως δεν μας είχε δώσει τέτοια δείγματα. Ανανέωνε τα προσκλητήρια όχι γιατί προσφερε στην ομάδα αλλά γιατί στην Ολλανδία έκανε πράγματα και θαύματα. Κι ούτε θα ήταν σήμερα πρώτο θέμα συζήτησης αν δεν τραυματίζονταν ο Φώτης Ιωαννίδης.

Hρθε έτσι η… κίνηση των πλανητών που ο Παυλίδης κι όχι άδικα μπήκε στο στόμα εκατομμυρίων Aγγλων οπαδών που ανάθεμα κι αν ήξεραν ότι ένας κάποιος Παυλίδης είναι βασικός φορ στην Μπενφίκα. Μπορεί να το μάθαιναν στη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων σάλα μέχρι το βράδυ της Πέμπτης δεν ήξεραν τίποτα. Τώρα ξέρουν, το φυσάνε και δεν κρυώνει.

O Στόουνς που τα έχει πάρει όλα με την Μάντσεστερ Σίτι αναγκάστηκε να φέρει μια στροφή γύρω από τον άξονα του πριν σκονταψει με τον Αλεξάντερ Aρνολντ και τον Κόλγουικ την ώρα που διαπίστωναν ότι ο Πικφορντ ξάπλωνε άδικα στο χορτάρι.

Ο Παυλίδης και όσα έκανε στο Γουέμπλεϊ αντικατοπτρίζουν όσα συνολικά επαθαν οι Aγγλοι από τους Eλληνες κι όσα έπαθε ο δυσμοιρος υπηρεσιακός Ιρλανδός προπονητής των «λιονταριών» από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Την ώρα που στην Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου το σκεφτοντουσαν μήπως τον μονιμοποιησουν ήρθε ο Σέρβος και του έκοψε τα πόδια.

Συμβαίνουν αυτά όταν δεν μελετάς κατά πως πρέπει τον αντίπαλο και νομίζεις πως θα τα βγάλεις πέρα τρώγοντας από τα έτοιμα. Θέλω να πω ότι σπουδαία είναι η κλάση του Σάκα και του Μπελιγχαμ, του Γκόρντον και του Πάλμερ, αλλά χρειάζεται και κάποιας μορφής σχέδιο για να τους βοηθήσεις να φτάσουν στη νίκη.

Τέτοιο η Αγγλία δεν είχε. Εμφανίστηκε στο γήπεδο ως άθροισμα ταλαντούχων παικτών που αξίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια, μπορεί και πάνω από ένα δις, αλλά από μπάλα λίγα πράγματα. Αυτοί που είχαν σχέδιο, οργάνωση στο παιχνίδι και είχαν μελετήσει τον αντίπαλο βγήκαν νικητές. Ωραίο είναι να συμβαίνει στο ποδόσφαιρο γιατί μας θυμίζει ότι είναι ομαδικό άθλημα και πολλές φορές η ομαδικότητα, η ομοιογένεια και η οργάνωση στο παιχνίδι φέρνουν τη νίκη απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους. Αλλά, για σταθείτε. Αυτά που (τους) έκανε στο πρώτο γκολ το Παυλίδης, πόσοι Αγγλοι σέντερ φορ μπορούν να τα κάνουν…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News