Νίκος Σαρίδης: «Δεν παίρνεις τηλέφωνο τον υπουργό...»

Οποιος θέλει να πιστεύει πως το φυσιολογικό, όταν ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιας αξιόποινης πράξης, είναι ν’ αποτεινόμαστε στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κι όταν θέλουμε ν’ ασφαλτοστρώσουμε έναν δρόμο ν’ απευθυνόμαστε στον εισαγγελέα, με γεια του με χαρά του.

Πριν από 48 ώρες, το «ποιος είναι υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών με αρμοδιότητα τις υποδομές» θα μπορούσε να σταθεί μόνον ως ερώτηση-κατακλείδα σε τηλεπαιχνίδι· ν’ απαντά σωστά, δηλαδή, ο παίκτης και να τινάζει την μπάνκα στον αέρα.

Αυτό που έχει σημασία, πάντως, είναι ότι ο Νίκος Ταχιάος τυγχάνει δεδηλωμένος Αρειανός. Μάλιστα, το 2019, όταν ο μακαρίτης Γιάννης Μπουτάρης ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης έβαλε τη σημαία του ΠΑΟΚ στο δημαρχείο για να τιμήσει έπειτα από 34 χρόνια την επιστροφή του πρωταθλήματος στην πόλη, αν και πρώην παράγοντας του Αρη ο ίδιος, ο Ταχιάος είχε αντιδράσει. Εχει σημασία, διότι διαλύει την όποια υπόνοια ότι ο καταγγέλλων (στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νίκο Καλλίδη) στο τηλεφώνημα που δέχτηκε απ’ τον Θεόδωρο Καρυπίδη κινήθηκε από αντιπάθεια για τους  κίτρινους». Ούτε υποστηρικτής του ΠΑΟΚ, ούτε του Ηρακλή, ούτε του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού είναι ο Ταχιάος.

Το δεύτερο που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι οι κακοί σ’ αυτή την υπόθεση δεν επαγγέλλονται δημοσιογράφοι. Δεν επινόησαν τα ΜΜΕ τις κατηγορίες του εκβιασμού και της απειλής εκ μέρους του Θεόδωρου Καρυπίδη.

Βέβαια, αυτή είναι η εκδοχή που θέλησε να λανσάρει το (εν τοις πράγμασι) αφεντικό της ΠΑΕ, διότι έτσι το βολεύει, εξού και μία γραπτή του δήλωση, απολογητική, 264 λέξεων χθες το πρωί, η οποία ξεκινούσε ως εξής: «Επειδή γίνεται εκτενής αναφορά απ’ τα ΜΜΕ περί δήθεν απειλών μου σε κυβερνητικό αξιωματούχο για χρήση οπαδικής βίας και συγκεκριμένα από οπαδούς του Αρη, θέλω να διαψεύσω παντελώς ότι υπήρξε τέτοιο γεγονός από μέρους μου». Δυστυχώς για τον Θεόδωρο Καρυπίδη, λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο ίδιος ο Νίκος Ταχιάος στην ΕΡΤ κι έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας -μεταξύ άλλων ότι «όταν έχεις υπ’ όψιν σου ότι κάποιοι θα πάνε να κάνουν επεισόδια, διότι αυτό δεν το αρνήθηκαν ότι μου το είπαν, τότε πηγαίνεις στον εισαγγελέα. Δεν παίρνεις τηλέφωνο τον υφυπουργό της κυβέρνησης να του πεις “πες το στον Μητσοτάκη”… Προσέξτε και τον τόνο της φωνής μου… Δεν συνδιαλεγόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Δεν υπάρχει κανένας, ο οποίος μπορεί να εκβιάσει ή ο οποίος μπορεί να απειλήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εάν κάποιος θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα μιας αδικοπραξίας, κάποιας διατάραξης, πηγαίνει στον εισαγγελέα».

Καμία εφημερίδα, συνεπώς, κανένας σταθμός και κανένα σάιτ δεν απέδωσε οιαδήποτε κακή πρόθεση στον Καρυπίδη από εμπάθεια ή επειδή έτσι του κάπνισε. Ο Ταχιάος ήταν ο άνθρωπος που συνομίλησε  μαζί του, αυτός αντιλήφθηκε απ’ τη διαμειφθείσα συζήτηση ότι δεν τον έπιασε τον Καρυπίδη ο πόνος για το μετρό, αλλά ήθελε να πιέσει (κομψότερα δεν γίνεται να το διατυπώσουμε) την κυβέρνηση. Κι αυτός (ο Ταχιάος) ήταν που ενημέρωσε τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, με τον τελευταίο να διατάζει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Αυτή είναι η ιστορία. Οποιος θέλει να πιστεύει πως το φυσιολογικό, όταν ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιας αξιόποινης πράξης, είναι ν’ αποτεινόμαστε στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κι όταν θέλουμε  ν’ ασφαλτοστρώσουμε έναν δρόμο ν’ απευθυνόμαστε στον εισαγγελέα, με γεια του με χαρά του.

Δικαίωμα και δικό μας, όμως, είναι να κρατάμε ζωντανά τα εγκεφαλικά μας κύτταρα και να μην καταπίνουμε σαν χάνοι ό,τι μας σερβίρει ο κάθε πονηρός ή ο κάθε στριμωγμένος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News