ΠΕΡ ΜΕΡΤΕΖΑΚΕΡ: «Ας δώσουμε εμπιστοσύνη στον Αρτέτα και θα πάμε ξανά Champions League»

Ο Γερμανός πρώην αμυντικός της Άρσεναλ θεωρεί πως δεν θα αργήσει η επιστροφή στην Ευρώπη, ενώ θεωρεί πως ο Αρτέτα θα καταφέρει να την οδηγήσει ξανά εκεί.

Ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, και μέλος πλέον των ακαδημιών των «κανονιέρηδων» στην θέση του υπεύθυνου, ο Περ Μερτεζάκερ, έκανε δηλώσεις σχετικά με το μέλλον της ομάδας, μιλώντας τόσο για τον Αρτέτα, ο οποίος χρειάζεται εμπιστοσύνη όσο και για την ευρωπαϊκή παρουσία, η οποία φαίνεται να αργεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γερμανός στο «The Beautiful Game Podcast»:

«Θεωρώ πως η ομάδα βρίσκεται σε μια μεγάλη μεταβατική εποχή, έτσι θα το χαρακτήριζα. Νομίζω ήταν φανερό όταν έφυγε ο Αρσέν, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό το οποίο δεν μπορεί να καλυφθεί σε μια-δύο σεζόν ή τρία-τέσσερα χρόνια.

Πάντα θες το σύντομο δρόμο, “μπαμ” απευθείας στο CHampions League, απευθείας πίσω στην επιτυχία. Πιστεύω ακόμα κι εγώ, όταν ξεκίνησα να δουλεύω με την ακαδημία, κατάλαβα πως πρέπει να δουλέψεις σε βάθος χρόνου και αυτό νομίζω είναι κάτι που πρέπει να γίνει και γίνεται και στην πρώτη ομάδα, και ελπίζω ο Αρτέτα να πάρει τον χρόνο που χρειάζεται.

Θέλω αύριο να είμαστε επιτυχημένοι, να βρισκόμαστε στο Champions League, θέλω να πηγαίνω στον κόσμο και να λέω “έχουμε τον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο και παλεύουμε για τίτλους”. Όμως αυτή δεν είναι η πραγματικότητα. Πιστεύω πως όσο νωρίτερα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα θα είναι και να βάλουμε το μυαλό μας, πως βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο.

Για να έχεις μια διαρκείς επιτυχία πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Εγώ είμαι άνθρωπος που εμπιστεύεται. Εάν ο Μικέλ Αρτέρα, θεωρώ πως είναι ο σωστός άνθρωπος για τη δουλειά, ας του δώσουμε εμπιστοσύνη, όπως και τα κατάλληλα υλικά (ρόστερ), ώστε να μας πάει στο επόμενο επίπεδο και να βγούμε ξανά στο Champions League, σε 2 ή 3 χρόνια ακόμα.

Σαν άνθρωπος του συλλόγου και επειδή έχω δουλέψει με τον Μικέλ, αυτή είναι η άποψη μου.

Ξέρω πόσο πολύ το θέλει, το πόσο δουλεύει, όπως και το πόσο σκληρά δουλεύει η ομάδα αυτή τη στιγμή, ώστε να ανέβει επίπεδο. Νομίζω πως όλοι πρέπει να “καταπιούμε” απογοήτευση αυτή τη στιγμή, το οποίο και θέλω βέβαια να αλλάξω και αυτό θα φανεί τα επόμενα χρόνια με αυτά που θα φέρουμε, τα οποία θα είναι και τα κλειδιά των επιτυχιών.

Το στοίχημα είναι πολύ υψηλό και καταλαβαίνω πως υπάρχει μεγάλη κριτική, όμως αρκετοί άνθρωποι πρέπει να περιμένουν και να ωριμάσουν με αυτό, όπως κάνει και ο Αρτέτα».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News