ΠΑΟΚ: Τα πέντε κέρδη της Ευρωπαϊκής πεντάρας

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε μόνο τρεις βαθμούς το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου.

Στον απόηχο της εμφατικής νίκης του ΠΑΟΚ επί της Φερεντσβάρος με 5-0, οι «ασπρόμαυροι» έχουν στρέψει την προσοχή τους στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, αλλά παράλληλα κάνουν μια καταμέτρηση όλων όσων πέτυχαν το βράδυ της Πέμπτης. Η νίκη επί των Ούγγρων για την έκτη αγωνιστική της league Phase του Europa League δεν ήταν μια απλή νίκη. Οι προεκτάσεις της έχουν και συγκεκριμένες «αναγνώσεις» που οι πρωταθλητές έψαχναν και καλούνται να δείξουν πως αυτή δεν ήταν μια ευχάριστη παρένθεση.

Ενα από τα στοιχεία έχει να κάνει με το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ κράτησε ανέπαφη την εστία. Μπορεί στις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις να πέτυχε επτά γκολ επί του Αιγάλεω και τέσσερα γκολ επί του Πανσερραϊκού, όμως οι αντίπαλοί του κατάφεραν αμφότεροι να σκοράρουν, με τον Πανσερραϊκό μάλιστα να το κάνει με παίκτη λιγότερο. Ο ΠΑΟΚ ήθελε μια νίκη με ανέπαφη εστία και για λόγους ψυχολογίας αλλά και για λόγους ουσίας, καθώς βρέθηκε από το -3 στο +2 στο σύνολο τερμάτων κάτι που μπορεί να του χρησιμεύσει σε πιθανές ισοβαθμίες.

Η δεύτερη ανάγνωση έχει να κάνει με το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ επικράτησε σε εντός έδρας Ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες. Αυτή είναι και η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ σε έναν από τα «μεγάλα» ματς που έχει δώσει, καθώς δεν είχε καταφέρει να νικήσει σε δυο ματς τη Μάλμε και σε ένα ματς της Γαλατασαραϊ, Κλαμπ Βουκουρεστίου και Βικτόρια Πλζεν, αλλά και κανένα από τα εγχώρια ντέρμπι του πρώτου γύρου με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Αρη.

Ο ΠΑΟΚ πήρε βαθμούς, αλλά και ψυχολογία και καλείται να την αξιοποιήσει σε μια ακόμα δύσκολη έξοδο από την Τούμπα, καθώς θα αναζητήσει τους τρεις βαθμούς στο Αγρίνιο απέναντι στον αξιόμαχο φέτος Παναιτωλικό.

Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό όπου και είχε τρεις διαφορετικούς σκόρερ (ένα ήταν αυτογκολ) και απέναντι στην Φερεντσβάρος συνέχισε να έχει διαφορετικούς σκόρερ για κάθε του γκολ. Το επιπλέον χαρακτηριστικό είναι πως δεν ήταν μόνο πέντε διαφορετικοί οι σκόρερ αλλά και πέντε διαφορετικών εθνικοτήτων.

Αυτή τη φορά μάλιστα, πέτυχαν γκολ και οι δυο φορ που αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση με τους Ούγγρους, με τον Μπράντον Τόμας να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο και τον Φέντορ Τσάλοφ να παίρνει τη θέση του και να βρίσκει και εκείνος δίχτυα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News