Super League: Οι δέκα ακριβότεροι παίχτες αυτή την στιγμή - Μουζακίτης και Κωστούλας στην κορυφή
Με έντονο ερυθρόλευκο χρώμα είναι βαμμένη η λίστα με τους δέκα ακριβότερους παίχτες αυτή την στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Σύμφωνα με το έγκυρο CIES Football Observatory, του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών με έδρα την Ελβετία, ο Ολυμπιακός έχει πέντε παίχτες του στην λίστα με τους δέκα ποδοσφαιριστές με την μεγαλύτερη εκτιμώμενη χρηματιστηριακή αξία αυτή την στιγμή. Η σύγκριση δεν γίνεται με βάση τις τιμές που παρουσιάζονται στο transfermarkt.
Η φοβερά επιδραστική σεζόν που διανύουν οι Χρήστος Μουζακίτης και Μπάμπης Κωστούλας, τους κατατάσσει στις δύο πρώτες θέσεις των πιο ακριβών ποδοσφαιριστών αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, με 17,2 και 14,2 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.
Top estimated transfer values, 🇬🇷 #SuperLeague
🥇 #ChristosMouzakitis €17.2m (#Transfermarkt €3m)
🥈 #CharalamposKostoulas €14.4m (TM €3m)
🥉 #FotisIoannidis €11.7m (TM €18m)#Konstantelias #Pellistri #Tzolakis #Hezze #Kotarski #Carmo #GnezdaCerin
As per @CIES_Football… pic.twitter.com/A0luvPXUP9— CIES Football Obs (@CIES_Football) March 4, 2025
Στην τρίτη και την τέταρτη θέση βρίσκονται ακόμη δύο Ελληνες, ο Φώτης Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού με 11,7 εκατομμύρια και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ με 11 εκατομμύρια. Την πεντάδα κλείνει ο Φακούντο Πελίστρι του Παναθηναϊκού με 10,7 εκατομμύρια.
Στην έκτη και την έβδομη θέση βρίσκονται δύο ακόμα ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο Κωνσταντής Τζολάκης έχει εκτιμώμενη αξία στα 9,4 εκατομμύρια, ενώ λίγο πιο κάτω κοστολογείται ο Σαντιάγκο Εσε με 8,8 εκατομμύρια.
Στην όγδοη θέση ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Ντόμινικ Κοτάρσκι με 8,6 εκατομμύρια, ενώ στην ένατη θέση βρίσκουμε τον Νταβίντ Κάρμο με 6,8 εκατομμύρια. Τέλος, την δεκάδα συμπληρώνει ο Ανταμ Τσέριν του Παναθηναϊκού, με 6,4 εκατομμύρια ευρώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
