Παναθηναϊκός: Η πρόταση του Παναθηναϊκού, τα «θέλω» του Βραζιλιάνου και ο δρόμος του χωρισμού

Δεν δείχνει να προχωράει -για την ώρα- το θέμα της ανανέωσης του Αράο με τους όρους που έχει βάλει η πλευρά του Βραζιλιάνου. Αποκαλύπτει ο Κώστας Γουλής στη SPORTDAY.
Δεν έχει το φετινό καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός τόσα πολλά ανοιχτά μέτωπα κι εκκρεμότητες, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές γύρω από συμβόλαια παικτών που ολοκληρώνονται. Απ’ τους παίκτες πρώτης γραμμής, μετά τις πρόωρες επεκτάσεις με Τσέριν, Ιωαννίδη, Βαγιαννίδη, Τζούριτσιτς, την 30ή Ιουνίου ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Γουίλιαν Αράο και Φίλιπ Μλαντένοβιτς, ενώ λήγει κι ο δανεισμός του Αζεντίν Ουναχί απ’ τη Μαρσέιγ.
Με τον Μαροκινό μέσο να ανήκει σε άλλη κατηγορία, καθότι υπάρχει η οψιόν αγοράς ύψους 11,5 εκατ. ευρώ κι ο Παναθηναϊκός θα κάνει προσπάθεια να βρει μία άλλη φόρμουλα για να τον διατηρήσει στο ρόστερ του έχοντας δύο «δρόμους», όπως έχει καταγράψει η SportDay απ’ το τέλος Δεκεμβρίου.
Από εκεί και πέρα ο Ρούμπεν Πέρεθ θα ολοκληρώσει τη συνεργασία του, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος δίνει ακόμη τον αγώνα του για να επιστρέψει υγιής στα γήπεδα, μετά τις δύο επεμβάσεις στο γόνατο και την απουσία του απ’ τους αγώνες εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο.
Για τον Μλαντένοβιτς προσμετρώνται πολύ θετικά όσα έχει κάνει τη φετινή σεζόν, όπου παίζει… ασταμάτητα δίχως ανάσες κι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να επεκτείνει το συμβόλαιό του κατά έναν χρόνο ως μπακ απ επιλογή, με ενεργοποίηση της οψιόν του «+1», που υπάρχει στην αρχική συμφωνία του με το «τριφύλλι» το καλοκαίρι του 2023. Η όποια αλλαγή στο αριστερό άκρο της άμυνας θα ακουμπήσει τον (απογοητευτικό) Φίλιπ Μαξ, ο οποίος δείχνει πως δεν μπορεί να… γυρίσει πλέον το «χαρτί».
Εν αντιθέσει με τον Σέρβο αριστερό μπακ, δυσκολεύει ολοένα περισσότερο η υπόθεση παραμονής του Αράο. Για την ακρίβεια, δεν δείχνει να προχωράει -για την ώρα- το θέμα της ανανέωσης του Βραζιλιάνου μεσοαμυντικού, παρά το γεγονός πως στις αρχικές συζητήσεις του φθινοπώρου είχε φανεί θετική διάθεση απ’ τις δύο πλευρές. Ο λόγος έχει να κάνει με τους όρους που έχει βάλει στο… τραπέζι η πλευρά του 33χρονου, που ως τώρα έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλη απόσταση και δεν φαίνεται ο τρόπος που θα μπορούσε να γεφυρωθεί. Και στο συμβόλαιο του Αράο υπάρχει οψιόν για «+1», για την οποία θα πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά του Αράο αξιώνει ένα συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών (με διάθεση να υποχωρήσει στο 2+1), αλλά και με αποδοχές περί το 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως, αυξημένες σε σχέση με τα χρήματα της πρώτης διετίας του στην ομάδα.
Ο δε Παναθηναϊκός έχει βάλει στο… τραπέζι ένα συμβόλαιο για 1+1 χρόνια, αλλά πάνω-κάτω με τις απολαβές που είχε πέρυσι και φέτος, ήτοι κοντά στο 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως.
Δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να δεσμευτεί με ένα πολυετές συμβόλαιο και δη αυξημένων απολαβών, με τον Αράο ο οποίος είναι πλέον 33 ετών. Αλλωστε, έχει συγκεκριμένη πολιτική πια στα νέα συμβόλαια των παικτών, που είναι πάνω απ’ τα 31-32, όπως έχει αναλυθεί προ εβδομάδων.
Με τα υπάρχοντα δεδομένα και μ’ αυτούς τους όρους, φαντάζει μάλλον απίθανο να υπάρξει συμφωνία και δείχνει πια (πολύ) πιο πιθανός ο χωρισμός…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Γιοβάνοβιτς: «Σίγουρα θα έχουμε αλλαγές στην ενδεκάδα - Θέλουμε να παίζουμε επιθετικά»
- Παναθηναϊκός Παρασκήνιο: Στη βιτρίνα για πώληση ένας εκ των Τετέ, Πελίστρι
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορεί η συλλεκτική χρυσή κάρτα μέλους! - Τα μοναδικά προνόμια για τους 200 που θα την αγοράσουν
- Πανσερραϊκός Παρασκήνιο: Ποιος είναι ο... αθόρυβος ιδιοκτήτης, Τάσος Καζίας, με την εξαιρετική δουλειά!
- ΠΑΟΚ: Ο Μίχελ αποκάλυψε τι συνέβη στις συζητήσεις με τον Λουτσέσκου και γιατί ο Ιβάν Σαββίδης ήταν επιφυλακτικός