ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-1: Αναψε φωτιά και μεγαλώνει! Μάγκας ο ΟΦΗ, ξανά σε τελικό μετά από 35 χρόνια!

ΟΦΗ

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 35 ολόκληρα χρόνια προκρίθηκε ο ΟΦΗ χάρη στο 1-1 της ρεβάνς του «Θ. Βαρδινογιάννης» με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Τζόρνταν Σίλβα έβαλε το «χρυσό» γκολ της κρητικής ομάδας στο 78′.

Πατώντας στο 0-1 της Τρίπολης, ο ΟΦΗ βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αλλά ισοφάρισε σε 1-1 τον Αστέρα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 35 χρόνια.

Η κρητική ομάδα θα διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο από το 1987 απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε επιβληθεί 6-0 της ΑΕΚ στον α’ ημιτελικό.

Ο Τζόρνταν Σίλβα έβαλε το «χρυσό» γκολ του ΟΦΗ στο 78′ και ο… τερματοφύλακας Μάρκο Μπάκιτς απέκρουσε σωτήρια στο 90+11′ το φάουλ του Αλβαρες!

Η εξέλιξη του αγώνα:

Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Αστέρα Τρίπολης ισοφάρισε το σκορ της σειράς, όταν ο Μπαρτόλο τροφοδότησε τον Μούμο κι εκείνος πλάσαρε ψύχραιμα.

Ο ΟΦΗ εμφανίστηκε αγχωμένος, δεν κατάφερνε να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα και αδυνατούσε να βάλει στο παιχνίδι τους μεσοεπιθετικούς του.

Δέκα λεπτά αργότερα, έπειτα από σπουδαία βαθιά μπαλιά του Μούμο, ο Μπαρτόλο «άδειασε» τον Γκονθάλεθ και πλάσαρε άουτ.

Είχε προηγηθεί μία διπλή προσπάθεια του Αλάγκμπε, η πρώτη στο πόδι του Γκονθάλεθ, η δεύτερη άουτ.

Στο α’ ημίχρονο οι τελικές ήταν 2-6 και η μοναδική εξ αυτών που είχε κατάληξη προς την εστία, αναπαύθηκε στα δίχτυα του Χριστογεώργου.

Η κατοχή ήταν 63%-37%, ωστόσο δεν αποτυπώθηκε σε κυριαρχία από πλευράς γηπεδούχων.

Το πρέσινγκ που άσκησε ψηλά ο Αστέρας είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη της κρητικής ομάδας.

Σαλσέντο, Νους, Φούντας και Ανδρούτσος, αδυνατούσαν να απειλήσουν την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Με τη σέντρα του β’ ημιχρόνου, ο Φούντας έκανε την πρώτη εντός εστίας τελική του ΟΦΗ, ωστόσο το σουτ του δεν άγχωσε ιδιαίτερα τον Παπαδόπουλο.

Στιγμές αργότερα, έπειτα από μία ακόμη… φαρμακερή αντεπίθεση του Αστέρα, ο Μακέντα βρήκε δίχτυα, ωστόσο δεν χρίστηκε σκόρερ επειδή είχε υποδειχθεί οφσάιντ ο Χατζηγιοβάνης.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για τον ΟΦΗ καταγράφηκε στο 64′, όταν ο Γκονθάλεθ «τρύπησε» την άμυνα με υπέροχη πάσα, ο Φούντας πλάσαρε και αστόχησε.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Ανδρούτσος «άδειασε» Γιαμπλόνσκι και Αλχο, πάτησε περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Σενγκέλια πλάσαρε άουτ.

Κομβικό σημείο για την έκβαση της αναμέτρησης αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Ντελί στο 77′, αφού ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες για λίγο.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο νεοεισελθών Νέιρα άνοιξε την μπάλα στα δεξιά, ο Γκονθάλεθ σέντραρε και ο Σίλβα ισοφάρισε με κεφαλιά.

Ο Αστέρας γύρισε σε 4-4-2, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σημειώσει το γκολ που θα έστελνε τη σειρά στην παράταση.

Στα επόμενα λεπτά, η αρκαδική ομάδα δεν απείλησε την εστία του Χριστογεώργου, ενώ αντίθετα ο Σαλσέντο ήταν εκείνος που προσέγγισε το 2-1 με πλασέ στο 90+4′ (απέκρουσε ο Παπαδόπουλος).

Στο 90+5′, όμως, ο Χριστογεώργος βγήκε εκτός εστίας, έκανε αντικανονικό μαρκάρισμα στον Τριανταφυλλόπουλο και αποβλήθηκε, έπειτα από χρήση VAR.

Η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο, ο Μπάκιτς φόρεσε τα γάντια του τερματοφύλακα και, μάλιστα, απέκρουσε σωτήρια το δυνατό φάουλ του Αλβαρες στο 90+11′ από το όριο της περιοχής, στέλνοντας τον ΟΦΗ στον τελικό!

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ, Λαμπρόπουλος, Σίλβα, Χατζηθεωδορίδης, Μπάκιτς, Καραχάλιος, Φούντας (85′ Μαρινάκης), Ανδρούτσος (75′ Νέιρα), Νους (70′ Σενγκέλια), Σαλσέντο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί (80′ Καστάνιο), Αλχο, Αλβαρες, Αλάγκμπε (63′ Γιαμπλόνσκι), Μουνιόθ, Καλτσάς, Μπαρτόλο (80′ Τζιοακίνι), Χατζηγιοβάνης (67′ Ρεγκίς), Μακέντα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News