Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ δεν κράτησε τον νόμο του κι οι παίκτες έχουν κάτι ακόμα να αποδείξουν

Ο Ολυμπιακός πόνεσε για προφανείς λόγους κόντρα στον ΠΑΟΚ, και απέναντι στην ΑΕΚ πρέπει να δείξει πως είναι ακόμα εδώ…
«Δεν με δυσκόλεψε, αλλά με εξέπληξε. Πάντα όταν μία ομάδα παίζει με έναν τρόπο και το αλλάζει κάνει μεγαλύτερο κακό στον εαυτό της παρά καλό», δήλωνε στις 2 του Μάρτη ο (καλός) δάσκαλος που (ορθώς) δίδασκε, αλλά τον νόμο του δεν τον τήρησε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Τούμπα, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ηταν λίγες στιγμές μετά τη νίκη της ομάδας του με 1-0 επί της ΑΕΚ και κάποιες μέρες μετά την εξάρα.
Αυτή είναι η ιστορία ενός ημιχρόνου. Ενός ημιχρόνου, που κατά κάποιον τρόπο είναι… ιστορικό. Το πρώτο της σεζόν 2024/25 κατά το οποίο ο Ολυμπιακός ήταν σημαντικά χειρότερος από τον αντίπαλό του. Δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς τις αιτίες. Ενα δεκαλεπτάκι (και κάτι ψιλά) ήταν αρκετό για τον διψασμένο μαχητή. Εριξε δυο φορές τον κοιμισμένο στο καναβάτσο, και μετά… άντε να γυρίσει.
Ακόμα κι όταν ο Ολυμπιακός κατάλαβε πως μπήκε ο Απρίλης κι όχι ο Ιούνης, δε μπόρεσε να γίνει παραγωγικός. Αφενός γιατί το μομέντουμ είναι ασπρόμαυρο, κι αφετέρου γιατί το σχήμα ήταν παράδοξο. Θύμιζε κάτι από Σεπτέμβρη και Γαλλία. Ούτε το Γιάρεμτσουκ – Ελ Καμπί ήταν λειτουργικό (παρότι ο Ουκρανός ήταν καλός), ούτε και το διπλό πίβοτ του Γκαρθία με τον Εσε. Αμφότεροι είχαν κακές μεταβιβάσεις, έκαναν απλά λάθη και σε καμία περίπτωση δεν συνέθεταν ένα δίδυμο που θα μπορούσε να γίνει δημιουργικό. Ολα αυτά, ενώ η αριστερή πλευρά έγινε… θυσία, χωρίς γνωστό λόγο, αφού το Πιρόλα αντί Μπρούνο έμοιαζε παράλογο στη θεωρία κι αποδείχθηκε στην πράξη, αφού ο Νιγηριανός έγινε παράγοντας με την είσοδό του στο ματς.
Κακά τα ψέματα, η ήττα δε σήμαινε πολλά, ειδικά μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Αθήνας. Η βελτίωση και η επαναφορά στο ποδόσφαιρο με κίνητρο, όμως, είναι μια ανάγκη επιτακτική. Οχι γιατί κινδυνεύει να χάσει τον τίτλο, αλλά γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κλείσει τη σεζόν άρον άρον. Το τελευταίο που χρειάζεται ο Ολυμπιακός είναι να χαλάσει το ιδανικό κλίμα του και δεν πρέπει να επιστρέψει στη χαλαρότητα να του κάνει αυτή τη ζημιά. Οι παίκτες, ουσιαστικά, πρέπει να αποδείξουν πως ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, σε συνδυασμό με την ουσιαστική εξασφάλιση του πρωταθλήματος, δεν ήταν το άτυπο τέλος της σεζόν. Γιατί, ναι, προφανώς η κούραση είναι πολλή, όμως δεν είναι δικαιολογία όταν η τελική φάση της χρονιάς είναι μια διαδικασία μονάχα με ντέρμπι.
Κι αυτή η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει από το προσεχές παιχνίδι με την ΑΕΚ. Στην έδρα του, εκεί που ποτέ δεν είναι ασόβαρος, κόντρα σε μια ομάδα με χίλια κίνητρα και χίλιους φόβους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Ο Μπιανκόν ζήτησε από τον Ποντένσε να επιστρέψει
- Ντέμης: «Το να κάνει η ΑΕΚ ένα σουτ σε όλο το ματς είναι πρωτόγνωρο»
- Καντσελιέρι: «Όταν ο κόσμος τραγουδάει το όνομά σου στη Θεσσαλονίκη είναι ανατριχιαστικό»
- Ροντινέι: Το video που τραγούδησε μαζί με την Δέσποινα Βανδή και έγινε viral
- Ολυμπιακός: Το «πρώτο απ' τα πολλά» του Μουζακίτη και τα λόγια των ερυθρόλευκων μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος